Care sunt avantajele unei motocoase electrice?

56

Îngrijirea grădinii și a gazonului este necesară pentru a beneficia de un aspect și de o amenajare de calitate. Pentru a realiza acest lucru, o motocoasă electrică îți poate fi de ajutor, pentru că poate eficientiza procesul de tăiere a ierbii, realizându-l într-un mod mai rapid. Iată care sunt avantajele pe care le oferă motocoasele electrice și care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când faci alegerea unui astfel de dispozitiv. 

Motocoasele electrice îți oferă mai multă autonomie

Timpul de funcționare al unei motocoase influențează foarte mult gradul de satisfacție al persoanei care o utilizează, așa că din gama de motocoase electrice le poți alege fie pe cele cu fir, fie pe cele cu acumulatori. 

Motocoasele cu fir sunt mai eficiente pentru că nu vei fi nevoit să depinzi de încărcarea acumulatorilor. Acumulatorii înmagazinează o cantitate suficientă de energie, însă dacă beneficiezi de o grădină mai mare și de un spațiu amplu de amenajat este posibil să fii nevoit să faci pauze pentru reîncărcare.

În cazul motocoaselor cu fir, ele depind direct de rețeaua electrică, dar pot folosi prelungitoarele atunci când este nevoie de un cablu de alimentare mai lung. 

Motocoasele electrice se potrivesc mai bine spațiilor mici

Pentru grădinile medii și pentru gazoanele adiacente acestora, motocoasele electrice se potrivesc foarte bine. Pe de o parte, acest lucru vine pe fondul nevoii de a beneficia de o sursă de alimentare cât mai aproape de casă. 

În același timp, însă, motocoasele electrice sunt mai micuțe, lucru care ajută foarte mult în cazul utilizării în zone restrânse, așa cum se întâmplă în cazul gazoanelor, a aleilor sau a spațiilor din jurul casei. 

Pentru zonele ample sunt recomandate motocoasele pe benzină, deoarece acestea pot fi realimentate la nevoie, independent de surse de electricitate.

Motocoasele electrice taie precis și eficient

Dacă ai nevoie de o motocoasă care să lucreze rapid și eficient, atunci una electrică poate fi alegerea perfectă. Destul de robustă, ea poate fi, totuși, ușor de mânuit. De asemenea, la nivel de realizare a tăierii vei vedea că motocoasele electrice oferă rezultate spectaculoase.

Sistemele performante cu care sunt dotate aceste produse te ajută să tai cu rapiditate vegetația și buruienile, indiferent de caracteristicile solului sau de tipul plantelor. Te poți ocupa cu ușurință de gazon, de zonele adiacente casei tale sau de grădină.

Motocoasele moderne oferă sisteme antivibrații pentru protecție

Pentru a-ți amenaja cu ușurință spațiul verde, acum nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la disconfortul provocat de utilizarea motocoasei. Aceste produse sunt acum dotate cu sisteme antivibrații, iar acest lucru îți ușurează munca, făcând-o în același timp mai plăcută. Motocoasa va fi mai ușor de utilizat, așa că vei obține și rezultate estetice la nivel de amenajare. 

Motocoasele electrice au motoare puternice

Deși sunt oarecum mai slabe decât motocoasele pe benzină, motocoasele electrice oferă rezultate foarte bune atunci când vine vorba despre tăierea gazonului și a vegetației din grădină. 

 

Este important să ai în vedere aceste aspecte atunci când alegi motocoasa electrică, însă în același timp este bine să te raportezi și la nevoile tale. Analizează suprafețele pe care le vei amenaja și posibilitatea de a utiliza o motocoasă electrică și achiziționează modelul dorit în funcție de buget, de brand sau de recomandările specialiștilor. 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News