Cum echipezi o bucătărie completă? 7 dotări necesare

Bucătăria este pentru mulți locul unde se produc adevărate minuni culinare. Pentru cei pasionați de gătit devine încăperea preferată din toată casa, locul unde se relaxează și de unde își răsfață familia și prietenii. Fie că ai talente de chef profesionist și o folosești zilnic, fie că gătești ocazional, mai mult pentru copii sau doar preparate simple, orice locuință ar trebui să aibă o bucătărie complet utilată și echipată. Motivul este simplu. Tehnologia îți va face viața mai ușoară. 

De exemplu, o mașină de spălat vase îți va ușura munca, căci nu va mai fi nevoie să petreci minute bune după fiecare masă pentru a curăța farfuriile și tacâmurile. De asemenea, un blender va prepara cele mai bune smoothie-uri pentru micul dejun sau cele mai delicioase supe cremă pentru prânz. 

Iată care sunt dotările necesare pentru a echipa o bucătărie completă în locuința ta:

Electrocasnice mari 

În primă fază va trebui să investești în electrocasnicele mari, indispensabile din orice locuință. 

Frigiderul

Cel dintâi este frigiderul, căci e lesne de înțeles că alimentele trebuie să stea la temperaturi scăzute. În funcție de preferințele, de nevoile, dar mai ales de bugetul tău, optează pentru un frigider clasic, cu tot cu zona de congelator încorporată sau pentru o combină frigorifică, ideală pentru cei care își doresc mai multe funcții, cum ar fi un dozator cu apă, un aparat de făcut gheață încorporat, dar și mai mult spațiu de depozitare pentru fructe, legume, carne și alte alimente. 

Aragazul

Al doilea pe listă va fi aragazul, care poate fi format dintr-o plită electrică și un cuptor clasic pentru coacere sau ochiuri cu gaz și un cuptor electric. De asemenea, poți opta și pentru varianta pe deplin electrică sau pentru un aragaz clasic, pe bază de gaz. 

Mașina de spălat vase

Deși pare opțională, iar mulți sunt de părere că bucătăria se poate lipsi de ea, mașina de spălat vase este o adevărată inovație. Acest obiect electrocasnic vine în ajutorul celor care obișnuiesc să petreacă minute bune după masă spălând vasele. În plus este ideală atunci când vin musafiri, iar în urmă rămân mormane de vase. Tot ce trebuie să faci este să cureți resturile de pe farfurii și să le așezi în suport. La fel și tacâmurile, paharele, ceștile, cratițele sau oalele de dimensiuni mari. Nu uita să-i adaugi detergentul special pentru spălarea vaselor și să alegi programul. Pe lângă faptul că vasele vor ieși perfect curate și uscate, consumul de apă și de energie electrică este unul redus. Cu alte cuvinte, spălarea manuală va consuma mai multă apă decât un program de spălare automată al mașinii de spălat.

Electrocasnice mici necesare 

Dacă electrocasnicele mari sunt indispensabile, cele mici par opționale, însă e important să le ai pentru a te bucura de o bucătărie complet echipată. 

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este practic, îl poți folosi pentru a încălzi, dezgheța sau chiar pentru a găti alimente, dacă are funcția de grill. 

Robotul de bucătarie

Un robot de bucătărie îi este util oricărei gospodine sau oricărui chef, chiar și în bucătăria de acasă. Cu funcții multiple, robotul te ajută să toci, să pasezi sau are rol de mixer, pentru a bate ouă spumă, pentru a face maioneză și multe altele. 

Blenderul

Și un blender este extrem de util în bucătărie. Îl poți folosi pentru a face diverse smoothie-uri din fructe și legume, supe creme, aluat de clătite sau alte combinații ce necesită blenduire. 

Cafetiera 

Iubitorii de cafea n-au cum să nu investească într-o cafetieră pentru bucătăria lor. Dacă obișnuiești ca primul lucru dimineața să fie băutul cafelei, atunci adaugă pe lista ta de dotări pentru bucătărie un aparat, fie el sub formă de filtru de cafea sau de espressor.

 

Dotează-ți bucătăria cu toate cele necesare, astfel încât să te bucuri pe deplin de momentele petrecute în ea, preparând cele mai delicioase mâncăruri pentru tine și pentru cei dragi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata