Investește în locuința ta: cum alegi ușile potrivite

Fie că renovezi, fie că te-ai apucat de decorat o casă nouă, alegerea ușilor la interior reprezintă un element esențial din mai multe puncte de vedere. Vei avea nevoie pentru locuința ta de spațiu, de calitate, dar și de aspect estetic, așa că e necesar să știi cum să investești și la ce să fii atent ca să cumperi ușile potrivite. 

Dacă la ușa de la intrare decizia ar putea părea mai simplă, la interior trebuie să ții cont de numeroase aspecte: de la materiale și culori până la felul în care se montează sau se asortează cu restul casei. Iar pentru că ușile sunt o investiție pe termen lung (nu le schimbi în fiecare an), e important să investești în locuința ta în cunoștință de cauză. 

Iată ce trebuie să știi despre felul cum să-ți alegi ușile potrivite pentru casa ta:

Măsoară spațiul și decide pe ce parte de vor deschide

Înainte de a achiziționa o ușă de interior, trebuie să știi care sunt dimensiunile, astfel încât să se potrivească la fix. Cel mai simplu e atunci când le înlocuiești, căci poți să măsori direct ușile vechi, înlătimea, lățimea și grosimea lor și să te ghidezi după aceste date. De asemenea, trebuie să iei în calcul felul în care se deschide ușa, pe stânga sau pe dreapta, fiindcă nu sunt universale. 

Alege uși glisante pentru a eficientiza spațiul

Ce faci atunci când spațiul e prea mic și nu vrei să-l ocupi cu ușile și nici să le ții mereu închise? Ai nevoie de mici trucuri pentru a eficientiza spațiul din casa ta. Optează pentru uși glisante, care să „intre“ în perete atunci când se deschid, în locul celor cu balamale. De asemenea, dacă îți dorești ca o cameră să pară mai spațioasă sau ai nevoie de mai multă lumină naturală, apelează la uși din sticlă  sau cu inserții din sticlă, care să permite luminii să pătrundă la interior. 

Optează pentru siguranța casei tale, inclusiv la nivelul ușilor

Ușile sunt o investiție în locuința ta, la fel cum sunt electrocasnicele, de exemplu, de care nu te poți lipsi. De aceea, alege materiale și accesorii de calitate, cu o rezistență sporită.  Asigură-ți casa, încă de la intrare, cu uși antifoc și accesorii pentru usi antifoc pe care le găsești în Arad, la o calitate superioară. Evită să alegi produse de calitate îndoielnică și ia în calcul că reprezintă o investiție durabilă, pe termen îndelungat.

Asortează-le cu designul locuinței

Alegerea ușilor trebuie să fie în ton cu designul interior al casei tale. Dacă ai mers pe nuanțe deschise în alegerea parchetului sau a mobilei, atunci ai două variante: fie să păstrezi linia nuanțelor deschise, de crem, bej, gri, fie să mergi în contrast și să optezi pentru o culoare închisă, negru sau mahon. E important să iei în calcul toate aceste aspecte, pentru ca la final rezultatul să fie cel dorit. De asemenea, stilul în care este decorată casa ta reprezintă un criteriu de alegerea a ușilor. Dacă îți place stilul vintage, iar mobilierul are o astfel de tentă, ușile masive din lemn, cu diverse modele sculptate se vor potrivi de minune. Sau dacă mergi pe stilul modern și minimalist, ușile simple, cu mânere metalice, sunt ideale. 

 

Cel mai important atunci când alegi ușile pentru locuința ta este să pui preț pe calitate și să ții cont de designul de interior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata