„Salariu nesimţit” din banii ieşenilor, pentru directorul Termoservice

Tudor Tudose, directorul SC Termoservice SA, riscă să plătească statului peste 60.000 de lei. Anul trecut, când acesta era director adjunct al instituţiei, a avut un „salariu de criză” de „numai” 6.100 de lei net, pe lună, ceea ce înseamnă un brut de minimum 9.000 de lei, cu aproape 5.000 de lei mai mult decât plafonul maxim, prevăzut de Ordonanţa 222/2008.

În aceeaşi perioadă, şeful său, Cristian Andrieş, directorul unităţii, a avut un salariu net de 3.100 de lei, adică jumătate din venitul adjunctului. Anul trecut, toţi directorii de la societăţile subordonate Consiliului Local au fost nevoiţi să-şi ajusteze veniturile tarifare la nivelul indemnizaţiei unui ministru de stat, echivalentul net fiind între 3.100 – 3.400 de lei.

Tudor Tudose, uns la începului anului 2010 director plin, spune că legea nu se aplică în cazul său deoarece „Termoservice este societate comercială aflată în subordinea autorităţii locale şi nu instituţie, cum scrie în actul legislativ”.
Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, i-a luat apărarea subodonatului său, explicând că acesta a fost detaşat de la fosta RAJAC la Primărie iar de la Primărie la Termoservice şi că imensul salariu i se cuvenea. În schimb, prefectul Dragomir Tomaşeschi spune că „dacă a luat mai mult de 4.200 de lei pe lună, domnul director Tudose va trebui să dea banii înapoi”.

(sursa: Ziua de Iaşi)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata