Petrolul își revine, dar câștigurile sunt limitate pe fondul preocupărilor privind cererea

Prețurile petrolului au revenit marți după scăderea din sesiunea anterioară, dar câștigurile vor fi limitate pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la cererea de combustibil din India, al treilea cel mai mare importator de țiței din lume, lovită acum de izbucnirea de noi cazuri de coronavirus.

Brentul brut a crescut cu 40 de cenți, sau 0,6%, la 66,05 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,7% luni. Petrolul american a câștigat 40 de cenți, sau 0,7%, până la 62,31 USD, după ce a scăzut cu 0,4% în sesiunea precedentă.

Necazurile Indiei vin în timp ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații conduși de Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, vor discuta despre politica de producție la o reuniune din această săptămână.

Citeste si:  Cine dă cu gaze în români? (IV)

Comitetul tehnic mixt OPEC + a menținut o prognoză de creștere a cererii de petrol în acest an, dar își exprimă îngrijorarea cu privire la cazurile crescânde de COVID-19 în India și în alte părți, au declarat pentru Reuters trei surse din grupul de producători.

„Comercianții sunt precauți înaintea reuniunii ministeriale a OPEC +” săptămâna aceasta, a declarat Avtar Sandu, senior manager de mărfuri la Phillip Futures din Singapore. „Comitetul tehnic al OPEC a recunoscut potențialele preocupări legate de cerere, cu privire la distrugerea cererii cauzată de agravarea pandemiei din India.”

Guvernul indian a ordonat armatei țării să contribuie la reacția cu privire la infecțiile cu coronavirus în creștere, țări printre care Marea Britanie, Germania și Statele Unite promit ajutoare, deoarece urgența copleșește spitalele.

Citeste si:  Hillary Clinton îi aduce critici dure lui Obama cu privire la Siria

„Marea întrebare este dacă OPEC + consideră că situația este suficient de proastă pentru a-și modifica producția planificată de la 1 mai”, au declarat analiștii ING Economics într-o notă.

„Încă ne așteptăm ca grupul să nu anunțe nicio modificare a planului său când se vor întâlni mâine”.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner