La ce să fii atent atunci când cumperi ochelari de vedere pentru copii

19

Copilul tău are nevoie de ochelari? Dezvoltarea intelectuală și integrarea sa socială depind în mare măsură de simțul văzului, motiv pentru care corectarea defectelor de vedere ar trebui realizată cât mai prompt și eficient. Alegerea ochelarilor este o parte importantă a procesului, întrucât aspectul acestora poate influența relația celui mic cu ochelarii, dorința sa de a-i purta, precum și eficiența lor. Citește în continuare și află care sunt aspectele de care este bine să ții cont atunci când alegi ochelarii copilului tău!

Poartă o discuție cu medicul!

Grosimea lentilelor reprezintă un factor important în procesul de alegere a ramelor și este recomandat să discuți cu medicul acest aspect înainte de începe să cauți rame pentru ochelarii copilului. De exemplu, dacă lentilele ochelarilor vor fi mai groase, poți opta pentru rame mai mici care să nu accentueze și mai mult dimensiunea lentilelor.

Implică-l pe copil în alegerea ochelarilor!

Fie că ești nevoită să alegi ochelari pentru calculator pentru copii sau cel mic are nevoie de ochelari pentru corectarea vederii, implică-l și pe el în procesul de selecție a ramelor pentru a-l familiariza cu noul accesoriu. Dacă o altă persoană din familie poartă ochelari, este posibil ca cel mic să vrea să imite stilul ramelor adultului pentru a avea un aspect mai matur.

Ține cont de activitățile copilului!

Dacă cel mic este implicat în activități sportive, iar ochelarii îi sunt necesari în timpul desfășurării acestora, poți opta pentru rame confecționate din materiale mai rezistente. Gradul de activitate fizică poate influența de asemenea alegerea lentilelor. Astfel, lentilele confecționate din policarbonat sunt în general mai sigure și pot oferi protecție împotriva eventualelor traumatisme ale ochilor ce ar putea surveni în timpul activităților sportive.

Verifică potrivirea ochelarilor pe nas!

Organismul celui mic este în creștere, iar dimensiunile feței și ale nasului se vor modifica în timp, influențând inclusiv modul în care ochelarii se așază pe nas. Ramele confecționate din plastic se pot dovedi mai puțin flexibile în ceea ce privește ajustarea lor pe nas, cele metalice oferind un grad mai mare de adaptabilitate la schimbările fiziologice prin care trece cel mic.

Ia în calcul o pereche de ochelari de rezervă!

Purtatul ochelarilor se poate dovedi dificil la început până când copilul se va obișnui cu ei și își va însuși responsabilitatea lor. Accidentele pot surveni în timpul unor activități fizice sau chiar din neatenție și este important să ai o pereche de ochelari de rezervă, în special dacă buna desfășurare a activităților de zi cu zi ale celui mic depind în mare măsură de purtarea ochelarilor.

În concluzie, alegerea ochelarilor pentru cel mic se poate dovedi un proces provocator, însă un consultant cu experiență te poate ajuta să identifici cea mai potrivită pereche pentru copilul tău. Ține cont atât de indicațiile medicului, cât și de preferințele și de activitățile copilului, pentru a te asigura că ochelarii aleși răspund pe deplin nevoilor celui mic.

 

Surse informative

DeFranco, Liz. “10 Tips for Buying Kids’ Eyewear.” All About Vision, 27 Feb. 2019, www.allaboutvision.com/buysmart/kidseyewear.htm.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News