Amenajarea biroului de acasă: 5 idei practice

Munca de acasă nu este tocmai ușoară și, din acest motiv, necesită o amenajare specială a spațiului în care îți desfășori activitatea. Dincolo de nevoia de liniște și de spațiu, camera în care îți vei amenaja biroul va avea, cu siguranță, nevoie și de retușuri arhitecturale. Dacă și tu vrei să îți transformi un spațiu al casei într-un adevărat birou, ia în calcul: 

Amenajarea pardoselii

Este important ca spațiul tău să fie amenajat în cele mai mici detalii, însă, adesea impactul are loc chiar de la prima vedere. Astfel, fiindcă podeaua este cea pe care o observi prima dată, este nevoie ca acesta să arate impecabil. Dacă vorbim despre un birou amenajat acasă, atunci nu trebuie să te gândești la metode scumpe de acoperire a pardoselii. Poți folosi parchet care este, de altfel, și foarte ușor de montat. Va trebui, însă, să nu uiți să achiziționezi adezivi pentru parchet și plintă, care fac parte integrantă din etapele de montare a parchetului. Dacă te depășește  amenajarea, cere ajutorul specialiștilor care te vor ajuta cu montajul, astfel încât biroul tău să prindă contur.

Mobilarea biroului

Mobila pe care o alegi ține foarte mult și de specificul activității tale. Pentru că nu vorbim despre un birou mare, vei putea investi destul de puțin în mobilier, dacă acesta este cumpărat din magazine de profil. Dacă vorbim despre mobilă făcută la comandă, costurile vor crește puțin. Ideal ar fi să alegi mobila în conformitate cu dimensiunile spațiului și cu propriile cerințe de amenajare. O canapea, o masă și un birou ar putea fi suficiente. La nevoie, poți amplasa și un dulap modular pentru depozitare organizatorică. Așa, vei putea avea la îndemână actele importante, un spațiu personal pentru a munci dar și un loc în care să îți inviți partenerii sau clienții, tratându-i așa cum se cuvine. 

Confortul personal

Un birou bine amenajat are în vedere și ideea de confort, prin prisma climatizării. Amintește-ți că vei avea nevoie de căldură, iarna, și de răcoare, vara și investește într-un aparat de climatizare. În mod uzual, lucrând de acasă, va fi necesar doar să racordezi camera la toate aceste facilități, dacă nu ai făcut-o deja.

Verificarea utilităților

Una dintre cele mai mari provocări, atunci când vine vorba despre biroul de acasă, ține de folosirea utilităților. Iluminatul, racordarea la rețeaua de internet sau alte astfel de facilități sunt obligatorii atunci când decizi să îți amenajezi un birou în confortul casei tale. Nu vei putea lucra fără aceste lucruri, iar exemplul cel mai clar ni-l dă chiar situația actuală, care ne dovedește că online înseamnă, de fapt, să fii, mereu, conectat cu toți. Alege, așadar pachete eficiente la utilități, fără să riști să rămâi fără energie electrică sau internet, deoarece te vei simți frustrat în momentul în care acestea se vor dovedi a fi necesare. 

Amenajarea unui spațiu pentru depozitare

Nu strica aspectul biroului depozitând diferite lucruri în el. Documentele trebuie ținute în arhivă, nu în cutii. La rândul lor, acestea ar trebui să aibă un loc doar al lor, sau, chiar să fie aruncate. Amintește-ți că biroul este spațiul în care lucrezi și că este foarte important să ai grijă de felul în care arată, pentru că este o carte de vizită. Ai grijă de el, așadar, și amenajează-l după bunul plac, pentru a-l exploata la maxim.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata