Alături de BOLILE INFECŢIOASE ŞI BACTERIENE GRAVE, un alt mare pericol ameninţă oamenii moderni: apariţia BOLILOR AUTO-IMUNE, ale căror cauze medicina modernă abia începe să le descopere şi care sunt legate – foarte strâns, tot de alimentaţia noastră zilnică (şi mai ales, de produsele animale).
Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea San Diego, conduşi de dr. Ajit Varki au investigat legătura dintre cancer şi consumul crescut de carne roşie – şi au identificat molecule de carbohidraţi numite Neu5Gc.
Aceste molecule se găsesc la exteriorul celulelor corpului (la oameni şi animale) – şi îndeplinesc multe funcţii – printre care şi cele de IMUNITATE. Celulele umane au un anumit fel de molecule (numite Neu5Ac), la fel ca şi păsările şi reptilele. Toate celelalte mamifere(şi unele nevertebrate tip rechini şi peşti cartilaginoşi) convertesc molecula de Neu5Ac în Neu5Gc. Oamenii nu pot face această coversie, pentru că le lipseşte enzima pentru transformare.
Atunci când oamenii consumă produse din animale care conţin Neu5Gc, molecula este asemănătoare cu cea proprie de Neu5Ac şi multe dintre celululele corpului o ”lipesc” de exteriorul membranei lor.
Sistemul imunitar (celulele ”paznic” ale corpului) NU recunoaşte aceste molecule ca fiind proprii pentru organism şi ”le atacă” pentru a le distruge şi elimina. Dar în acest proces, celulele ”paznic” distrug şi elimină ÎNTREAGA CELULĂ care a lipit de ea aceste molecule (ce nu sunt ale corpului omenesc, ci au fost preluate din carnea animalelor consumate)!
Şi asa s-ar explica (parţial) apariţia BOLILOR AUTO-IMUNE sau a cancerelor, a diabetului sau bolii Alzheimer şi a alergiilor alimentare!
Conţinutul în Neu5Gc al diferitelor alimente animale (schema Universităţii San Diego) ar fi următorul (cu cât este mai mare, cu atât alimentele respective sunt mai rău de consumat pentru om!):
- Lapte de vacă = 10-22
- Lapte de capră = 43
- Carne de oaie = 14
- Carne de vacă = 25-231
- Carne de porc = 7-40
- Carne de pasăre (găină, curcan) = 0
- Peşte, fructe de mare = 0
- Caviar = 445-530
- Vegetale, fructe = 0
Cu alte cuvinte – pentru om – foarte ”toxice” la consum şi producătoare de ”reacţii imunitare” de respingere (şi posibile boli grave) – ar fi consumul de lactate (se pare că lactatele de capră sunt chiar mai dificil de recunoscut de corp decât cele de vacă! contrar părerii generale a multora!) şi consumul de carne de porc şi vită.
Pentru om, benefice şi fără reacţii prea mari ar fi consumul de carne de pasăre, peşte şi de fructe de mare CU CONDIŢIA ca animalele să fie crescute în stare de libertate, cu alimentaţie de bună calitate şi fără să fie tratate cu antibiotice sau alte substanţe chimice.
Dacă menţionăm şi faptul că aproape TOATE PRODUSELE INDUSTRIALE DIN VITĂ (CARNEA ŞI LACTATELE) ŞI CELE DIN GĂINĂ (OUĂLE ŞI CARNEA) SUNT INFESTATE CU COLIBACIL ŞI SALMONELLA (în cantităţi mici, este adevărat – dar uneori – în condiţii greu de controlat, bacteriile se multiplică şi infecţiile sunt foarte răspândite!) – atunci aveţi deja DOUĂ ARGUMENTE PUTERNICE ÎMPOTRIVA PRODUSELOR ANIMALE TIP INDUSTRIALIZAT!
Dacă vă confruntaţi cu infecţii cu Colibacil sau alte bacterii (Klebsiella, Streptoccoc, Stafiloccoc etc) – care nu trec în ciuda tratamentelor cu antibiotice sau chiar a tratamentelor naturale – sau dacă vă luptaţi cu o boală auto-imună – pe care nici medicii şi nici dv nu o înţelegeţi, UITAŢI-VĂ ÎN FARFURIA DV!
Dacă sunteţi consumator de lactate, de ouă, carne de vită şi/sau găină cumpărate din magazine şi super-market-uri – veţi fi ani de zile sau toată viaţa afectaţi de infecţii cu microbi diferiţi şi veţi avea probleme de sănătate (tip auto-imun) din ce în ce mai grave!
Doar oprirea acestor preparate şi înlocuirea lor cu o dietă ”curată” – cu fructe şi legume, precum şi preparate naturale din carne (peşte de pescuit şi păsări de casă) şi deloc lactate – v-ar putea ajuta să vă vindecaţi.
Se adună din ce în ce mai multe ARGUMENTE legate de sănătatea omenească în favoarea renunţării la multe dintre produsele alimentare oferite de industria alimentară.
EVITAŢI ALIMENTELE CARE VĂ ÎMBOLNĂVESC ŞI ALEGEŢI DOAR ALIMENTELE CARE VĂ MEŢIN ÎN STARE DE SĂNĂTATE!
ALEGEŢI SĂNĂTATEA!
Dr. Sorina Soescu