Astăzi ne putem bucura de beneficiile tehnologiei chiar și cu telefoane ieftine

23

Motivul cheie pentru care au fost inventate telefoanele mobile a fost acela de a îndeplini una dintre nevoile umane de bază, adică de a rămâne conectat. Inutil să spun că tehnologia a făcut minuni pentru umanitate din acest punct de vedere. Permițându-ne să ne conectăm cu oricine, oriunde și în orice moment, telefoanele mobile au revoluționat complet industria telecomunicațiilor.

 

Ne ajută să rămânem organizați

 

Odată cu multi-tasking-ul devenind normă a vieții moderne, devine adesea dificil să urmăriți totul. Această problemă poate fi rezolvată dacă acordați puțînă atenție dispozitivului mic din buzunar sau geantă. Există multe aplicațîi pentru telefonul mobil care vă pot ajuta să gestionați lucrurile și să rămâneți organizat. Nu mai este nevoie să țineti un jurnal pentru a lua notițe și a marca date și evenimente importante; acest lucru se poate face extrem de ușor pe telefonul mobil. Smartphone-urile vă permit, de asemenea, să stocați documente, să trimiteți e-mailuri și note și chiar să faceți prezentări. Una peste alta, dispozitivul acesta mic vă ajută să rămâneți ordonați și să controlați totul.

 

Treburile de zi cu zi sunt mai ușoare

 

Datorită progreselor tehnologice, viața noastră a devenit acum mult mai ușoară. Există multe aplicațîi pentru telefonul mobil care au făcut îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, o acțiune mult mai ușoară. Nu mai așteptați la cozi lungi pentru a plăti facturile la utilități sau stresați pentru a găși un agent de turism de încredere pentru a rezerva hoteluri pentru călătoriile dumneavoastră, deoarece puteți face totul prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil.

 

Puteți să călătoriți fără stres

 

Indiferent dacă mergeți într-o țară nouă sau într-un oraș nou, găsirea unui traseu potrivit nu mai este o problemă. Prin intermediul aplicațiilor de tip gps, acum puteți călători cu ușurință în locații necunoscute, fără teama de a vă pierde. Un alt avantaj al telefoanelor mobile este că pot fi folosite pentru a găsi restaurante, benzinării, magazine alimentare, mall-uri, saloane sau orice alt lucru pe care îl doriți. Mai simplu spus, telefoanele mobile au făcut navigarea mult mai simplă și mai ușoară.

 

Ajutor în situații de urgență

 

Telefoanele mobile oferă un mare ajutor pentru a face față situațiilor de urgență. Permite unei persoane să ceară ajutor atunci când are probleme, dar permite și altora să urmărească o persoană pierdută. În cazul dezastrelor naturale sau al urgențelor la scară largă, autoritățile pot urmări semnalele telefoanelor mobile pentru a urmări localizarea persoanelor rănite sau prinse sub dărâmături ori în zone greu accesibile.

 

Acces ușor și rapid la informație pentru elevi și studenți

 

Dacă sunt folosite în mod corect, pot exista multe efecte pozitive ale telefoanelor mobile asupra tinerilor. Există multe aplicații educaționale special concepute pentru a promova competența academică, ajutându-i pe studenți să ia notițe, să facă prezentări și să țînă evidența tuturor sarcinilor, programelor, termenelor limită, examenelor și notelor. Există, de asemenea, multe platforme online care oferă un număr mare de cărți online, gratuit. Multe școli și facultăți își încurajează acum elevii și respectiv studenții, să folosească diferite aplicațîi pentru a rămâne organizați și pentru a-și îmbunătăți performanța academică. În plus, există multe grupuri online care sunt dedicate să-i ajute pe studenți în studiile lor, precum și să-i îndrume cu privire la perspectivele viitoare, cum ar fi cum să aplice în străînătate, să găsească stagii și să-i ajute să se pregătească pentru primul lor interviu.

 

Ajută profesorii să crească implicarea elevilor și studenților

 

Pentru a ține pasul cu interesele și comportamentele în schimbare ale elevilor și studenților, profesorii trebuie, de asemenea, să își schimbe în mod continuu metodele de predare și să le facă mai atractive și mai inovatoare. S-a constatat că implicarea studenților este mai mare în clasele în care se utilizează tehnologia, spre deosebire de cele în care profesorii folosesc metode convenționale. De asemenea, telefoanele mobile îi ajută pe profesori să rămână conectați cu elevii lor și să-i ajute dincolo de sălile de clasă. De asemenea, telefoanele mobile permit atât studenților, cât și profesorilor să verifice anumite informații față de care poate nu sunt siguri.

 

Securitate sporită

 

Având în vedere riscurile crescute de securitate, părinții sunt foarte îngrijorați de siguranța copiilor lor ori de câte ori aceștia nu sunt acasă. Cu telefoanele mobile, părințîi pot urmări locațiile copiilor lor și îi pot contacta oricând sau pot alerta autoritățile în cazul în care constată o problemă. În mod similar, copiii își pot contacta imediat părinții și/sau serviciul de urgență 112 în cazul oricărei amenințări sau urgențe.

 

Aceste asunt câteva dintre cele mai importante beneficii ale utilizării telefoanelor mobile. Din fericire, ne putem bucura de toate acestea chiar și cu telefoane ieftine, pentru că, se știe că investiția într-un smartphone nou nouț și de top, nu este posibilă chiar pentru oricine. Totuși, cei care nu își permit un telefon nou dar de top, pot achiziționa un smartphone second hand de top dar la un preț mult mai avantajos.

 

Ajutându-ne să rămânem conectați unii cu alții și cu lumea, telefoanele mobile ajută oamenii să fie la curent cu problemele politice, economice și sociale care afectează lumea. Disponibilitatea informațiilor contribuie, de asemenea, la creșterea gradului de conștientizare cu privire la anumite probleme care lipseau anterior. Datorită gradului de conștientizare crescut, oamenii pot empatiza acum cu cei care suferă de probleme de sănătate mintală, mai degrabă decât să-i eticheteze pur și simplu, așa cum să întâmplat în trecut.

 

Având în vedere utilizarea pe scară largă și efectele pozitive ale telefoanelor mobile, cu siguranță utilizarea smartphone-urilor nu reprezintă nici un fel de pericol pentru societate având în vedere toate beneficiile enumerate anterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata