Țeluri financiare de bază pe termen scurt, mediu și lung pe care oricine trebuie să le aibă anul acesta

Siguranța financiară este un deziderat la care visează majoritatea cetățenilor încă din adolescență. Cel mai la îndemână pas pe care majoritatea dintre noi îl luăm spre îndeplinirea acestei dorințe este alegerea unei cariere care să ne ofere o multitudine de beneficii materiale. Acest lucru, însă, nu este suficient. Planificarea finanțelor personale în vederea relaxării din acest punct de vedere este un proces continuu, iar setarea unor țeluri este de foarte mare ajutor atunci când ne dorim liniște pe plan economic.

Țeluri financiare pe termen scurt

  • Înființarea unui buget lunar – indiferent de statutul profesional și financiar, un buget lunar este imperios necesar pentru a crea o imagine de ansamblu asupra veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră, precum și pentru a vă ajuta să analizați cheltuielile inutile pentru a le anula. În ultimii ani au fost create mai multe strategii care să vă ajute să vă gestionați veniturile într-un mod cât mai ușor. Cele mai ușor de urmat sunt metoda plicurilor, metoda 50/30/20 și instalarea unei aplicații de budgeting care să vă gestioneze banii direct din contul bancar.
  • Crearea unui cont pentru urgențe – o sumă de bani depusă într-un cont separat de fiecare dată când aveți un influx se va aduna și, în timp, vă va asigura liniștea în cazul unor cheltuieli imprevizibile. Banca dumneavoastră vă poate oferi posibilitatea extragerii unei sume fixe de bani din contul de debit și plasarea ei în contul de urgențe chiar în momentul în care primiți o sumă de bani în cont. Astfel vă asigurați că nu sunteți tentați să cheltuiți acești bani pe lucruri de care nu aveți nevoie pentru că nu veți avea acces la ei.

Chiar și cea mai prudentă persoană poate avea, uneori, situații  urgente solicitante din punct de vedere financiar. Specialiștii de la comparatorul internațional de credite Finbino recomandă apelarea la un credit cu 0 dobândă ca fiind cea mai la îndemână metodă pentru a rezolva o urgență. Astfel, veți gestiona rapid situația solicitantă fără a vă da peste cap finanțele personale din cauza dobânzilor prea mari.

Țeluri financiare pe termen mediu

  • Refinanțati-vă cardurile de credit – dacă vă găsiți în situația în care ați cheltuit un pic mai mult decât vă permiteți din bugetul de pe cardul de credit, încercați să creați un plan cu ajutorul căruia să cheltuiți mai puțin și să depuneți din ce în ce mai mulți bani în acest cont pentru a acoperi datoria. Aceste carduri au, de cele mai multe ori, dobânzi foarte mari care nu fac decât să vă piardă și mai mulți bani fără niciun scop.
  • Reanalizați-vă datoriile – indiferent dacă vorbim de credite la bănci sau datorii pe care le avem cuiva apropiat, trebuie să vă luați o oră pentru a le analiza corespunzător și a crea un plan care să vă ajute să scăpați cât se poate de repede de ele.

Țeluri financiare pe termen lung

  • Asigurați-vă viața și bunurile – cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor este refuzul de a-și asigura cele mai de preț bunuri. Asigurarea casei și a mașinii sunt un preț mic de plătit pentru beneficiul primit în cazul unui accident neprevăzut. În plus, asigurarea de viață este un mod de a oferi celor dragi o viață decentă în continuare în cazul în care vi se întâmplă un accident.
  • Reevaluați situația pensiei dumneavoastră – vremurile pe care le trăim sunt extraordinar de incerte din punct de vedere economic, deci grija pensiei este cu atât mai apăsătoare asupra generațiilor care sunt în câmpul muncii în acest moment. Cel mai bine este să vă creați un fond de pensie privată și să discutați și alte prosiblități cu un agent economic. Astfel veți putea să vă asigurați o bătrânețe liniștită, fără griji din cauza banilor.
  • Faceți un inventar al bunurilor de preț și discutați cu un avocat despre testament – problema bunurilor dă foarte mare bătaie de cap urmașilor celor care nu s-au organizat corespunzător din acest punct de vedere. Aveți grijă de cei dragi prin organizarea corespunzătoare a formalităților legale cât se poate de devreme.

Dacă vă gândiți că este prea târziu pentru a vă pune ordine în finanțele personale, aflați că acest lucru este la îndemâna oricui, chiar și a celor care se apropie de pensie. Tot ce aveți de făcut este să urmați sfaturile prezentate și să le adaptați situației dumneavoastră, iar rezultatul va fi unul care vă va aduce liniște pe plan economic indiferent de vârstă sau de statusul profesional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata