Cum să cureţi eficient baia cu ajutorul cojilor de portocale

Foto: blog.romstal.ro
23

Din totdeuna curățarea băii poate fi o activitate frustrantă. Chiar dacă îi dedicăm foarte mult timp, rezultatele nu reflectă întotdeauna efortul depus. Așa că specialiștii sau diverși internauți vin cu tot felul de trucuri pentru curățarea băii în mod eficient.

În general, chimicalele puternice nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune, deoarece pot conține substanțe dăunătoare. În timpul curăţeniei, acestea sunt eliberate în aer și îți pot afecta sănătatea. Prin urmare, este indicată alegerea unor produse chimice mai puțin agresive. Însă putem curăța baia cât mai eficient și ecologic.

Atât pe chiuvetă cât și pe vasul de toaletă se acumulează cele mai multe bacterii. Prin urmare, trebuie curățate zilnic. De asemenea, pe cadă sau pe cabina de duș își face loc calcarul și mucegaiul.

Mucegaiul rezistent poate fi eliminat cu un amestec de citrice

Astfel, pentru a opri formarea mucegaiului, Natalie Wise, autoarea cărții The Modern Organic Home. În opinia sa, „Înmuiați coaja a două- trei portocale într-un litru de oțet alb, îndepărtați cojile după două ore și adăugați lichidul într-o sticlă cu pulverizator.

Pulverizați pereții căzii sau cabinei de duș cu aceasta. Oțetul descompune mucegaiul, în timp ce uleiurile de citrice distrug bacteriile și germenii”.

Cum scăpați de reziduurile de săpun

În plus, la fel de deranjantă ca mucegaiul este și acumularea de reziduuri de săpun. „Folosind un săpun pentru corp pe bază de glicerină puteți scăpa de reziduurile de săpun”, spune Paul Abrams, expert în curățare.

Parafina formează baza pentru majoritatea săpunurilor, și astfel apar acele reziduuri de ceară pe pereții cabinei de duș sau a chiuvetei.

Dar săpunurile pe bază de glicerină sunt solubile în apă și astfel nu veți mai avea problema petelor de săpun.

Cum să eliminați calcarul de pe robinete

În contextul produselor naturale, unele dintre cele mai dificile suprafețe de curățat sunt bateriile. Pe ele pot apărea nu numai calcar, ci și spumă de săpun. Cel mai expus acumulării de calcar este aeratorul sau locul în care robinetul se conectează la chiuvetă.

Dar putem elimina calcarul îmbibând o cârpă moale cu suc de lămâie sau cu oțet. Înfășurați-o în jurul robinetului, astfel încât să acoperiți stratul de calcar. După câteva ore, cârpa se dă la o parte.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu curăță toate suprafețele fără să le deterioreze.

Ca și oțetul și lămâia, acest produs ucide bacteriile și nu este toxic. Cu toate acestea, nu este indicat să folosiți oțet și lămâie pe aluminiu, întrucât îl corodează.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata