Cum să scapi de mucegai în mod natural

26

Apariția petelor negre sau cu tentă verzuie de pe pereți nu este doar neigienică, dar și dăunătoare sănătății, cei mai predispuși unor afecțiuni din această cauză fiind copiii și vârstnicii. Cel mai mare factor care facilitează apariția mucegaiului este umiditatea în exces (peste 60%), lucru care duce și la declanșarea mai multor afecțiuni, cum ar fi alergiile, astmul bronșic, iritațiile pielii, sinuzitele fungice și infecțiile pulmonare.

Dacă și tu îți dorești să uiți de inesteticul mucegai de pe pereți și vrei să previi de asemenea apariția acestuia, fără substanțe chimice, citește în continuare:

1. Prepară-ți de unul singur soluții de curățare

Poți prepara în casă următorul amestec: 200 de mililitri de apă, 200 de mililitri de oţet şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Adaugă aceste ingrediente într-o sticlă cu pulverizator, amestecă şi stropeşte suprafeţele unde observi că apare mucegai. Lasă timp de o oră să acționeze, apoi șterge cu o lavetă curată. În plus, poți realiza un amestec utilizând uleiul de arbore de ceai. Pune 10-15 picături în 500 mililitri de apă și pulverizează peste zonele deja afectate de mucegai.

2. Aerisește locuința mai des decât o făceai până acum

Ventilația naturală este cea mai benefică și sănătoasă. Așadar, deschide larg geamurile și lasă să intre aerul proaspăt și curat de afară, în fiecare încăpere. Bucătăria trebuie aerisită cel mai des, atât înainte, dar și după servirea mesei. În plus, trebuie să acorzi o atenție sporită și băii, ținând cont de faptul că umiditatea este și mai prezentă în această încăpere, din cauza vaporilor de apă și a temperaturilor ridicate care se creează.

3. Uită de mucegai cu ajutorul plantelor de interior

Acestea nu doar că ne dau o stare de bine, însă sunt și foarte eficiente pentru a păstra aerul din încăpere mereu curat și reîmprospătat. Plantele ajută la eliminarea unei cantități foarte mari de oxigen și, de asemenea, absoarbe dioxidul de carbon. Printre plantele care absorb umiditatea în exces se regăsesc și: Spathiphyllum, Chamaedorea (palmierul pitic), Hedera (Iedera), Feriga şi Tillandsia.

De asemenea, încearcă pe cât posibil să nu îți usuci rufele în interior, deoarece evaporarea apei va crește automat nivelul de umiditate. De asemenea, ține cont de faptul că hidroizolația este o măsură minunată de prevenire a apariției mucegaiului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata