Autorităţile române au confiscat 11,7 milioane de pachete de ţigări de contrabandă de la începutul lui 2010

Autorităţile române au confiscat 11,7 milioane de pachete de ţigări de contrabandă de la începutul acestui an, dintre care mai mult de jumătate (6,2 milioane) începând din luna mai 2010, a indicat marţi (24 august 2010) pentru AFP Ministerul român de Interne.

Potrivit acestuia, au fost declanşate urmăriri penale în 605 dosare, iar din cele 2.855 de persoane care fac obiectul unei anchete, peste 400 arestate. De asemenea, mai mult de 500 de vehicule au fost confiscate în aceste operaţiuni.
În luna mai, autorităţile române au pus în aplicare un plan de acţiune în care sunt implicate poliţia, poliţia de frontieră, jandarmeria, serviciul vamal şi mai multe servicii de informaţii, în scopul prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări.

În 2009, în România au fost confiscate în jur de 12 milioane de pachete de ţigări, majoritatea provenite din Ucraina şi din Republica Moldova. Potrivit Oficiului european de luptă împotriva fraudei (OLAF), traficul cu ţigări către Uniunea Europeană s-a intensificat în ultimul timp, în urma majorării preţurilor la aceste produse.
Între 2005 şi 2008, numărul ţigărilor de contrabandă confiscate în UE a crescut de la 4,4 miliarde la 5,2 miliarde, reprezentând însă numai 10% din traficul care, potrivit estimărilor OLAF, prejudiciază bugetele statelor membre cu 9 miliarde de euro pe an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata