Europarlamentarii PSD: Discursul lui Nigel Farage este bazat pe o minciună demascată de datele oficiale

Delegația PSD din Parlamentul European consideră că liderul „formațiunii extremiste” UKIP, Nigel Farage, „este un mincinos dovedit”, iar întregul său discurs este bazat pe o minciună demascată de datele oficiale, referitoare la fluxul de români veniți în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor.

„Constatăm cu regret că liderul formațiunii extremiste UKIP, Nigel Farage, continuă în mod populist să exploateze, în discursul său, o serie de temeri nefondate din rândul britanicilor legate de imigranții români. Nigel Farage este un mincinos dovedit, iar întregul său discurs este bazat pe o minciună demascată de datele oficiale, referitoare la fluxul de români veniți în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor. Este condamnabil faptul că liderul unui partid important din Marea Britanie, cu o reprezentare puternică în Parlamentul European, își clădește cariera politică pe mesaje xenofobe, anti-europene, care instigă la ură și discriminare”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de PSD.

Potrivit sursei citate, delegația PSD din PE, pe lângă solicitarea pe care a anunțat deja că o va face pentru sancționarea lui Nigel Farage în Parlamentul European, precum și obținerea de sprijin pentru o rezoluție anti-extremism, de apărare a românilor, va colabora cu toate forțele pro-europene din actuala legislatură, indiferent de familia politică, pentru ca astfel de voci xenofobe să fie izolate în Parlamentul European.

„Ele nu reprezintă construcția Uniunii Europene și interesele cetățenilor europeni, ci doar forțe care vor să dezbine ceea ce s-a construit cu muncă de-a lungul a întregi decenii. Minciunile din discursul extremiștilor precum cei de la UKIP trebuie combătute și sancționate ferm, dar dacă aceștia vor continua să le vehiculeze, singura soluție este crearea unui front comun împotriva xenofobiei și discriminării. (…) În Marea Britanie, creșterea numărului de imigranți din ultima perioadă e simultană cu creșterea economiei. Dacă Nigel Farage va alege în continuare să ignore aceste realități și să propage minciuni despre români, acesta va fi sancționat și izolat, cu ajutorul nostru, de către majoritatea din Parlamentul European — aleasă direct de către cetățenii UE„, mai spun europarlamentarii PSD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata