Eurostat: România, locul II în UE la scăderea lucrărilor de construcţii în aprilie

Portugalia și România au înregistrat cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană în aprilie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, arată datele prezentate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut în aprilie cu 8%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 7,2%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cel mai semnificativ declin în Portugalia (9%), România (6,8%), Slovacia (5,1%) și Italia (5%), iar cele mai mari creșteri în Spania (53,4%), Slovenia (48,8%), Ungaria (27,2%) și Polonia (13,3%).

În aprilie 2014, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de 0,6% în Uniunea Europeană și de 0,8% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cea mai mare scădere în Polonia (5,4%), România (4,7%) și Slovacia (2%), în timp ce creșterile cele mai semnificative s-au raportat în Slovenia (6,7%), Spania (4,8%) și Portugalia (4,5%). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata