Firmele, obligate să-şi anunţe falimentul pe propriul site

Companiile intrate în procedura insolvenţei vor fi obligate să comunice pe propriul site decizia instanţei de deschidere a procedurii în 24 de ore de la pronunţare, precum şi informaţii legate de starea societăţii şi detalii legate de dosar şi instanţa care l-a judecat, informează Bursa.

.

Proiectul pentru modificarea legii insolvenţei, iniţiat de senatorul Iulian Urban, a fost promulgat şi publicat în Monitorul Oficial. Iniţiatorul proiectului susţine că măsura era necesară pentru că au existat fraude comise prin intermediul unor societăţi comerciale care şi-au desfăşurat activitatea şi după deschiderea procedurii insolvenţei, promovându-şi serviciile, prin intermediul paginilor de web proprii, deşi procedura insolvenţei era în plină derulare.

Citeste si:  Dezvoltarea infrastructurii de irigaţii

Un astfel de exemplu este cel al unei firme de turism şi ticketing care vindea, în continuare, clienţilor bilete de avion, deşi era în faliment.

Acum, în locul prezentării serviciilor, pe propriul site, firmele sunt obligate să-şi anunţe rapid falimentul, dacă l-a constatat instanţa. Dacă nu o fac în cel mult 24 de ore de la comunicarea instanţei, firmele riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei.

Citește și
1 Comentariu
  1. MARICA spune

    ok

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner