Fonduri nerambursabile de 2,5 milioane euro pentru acvacultură şi adaptarea flotei de pescuit

22

Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Operaţional de Pescuit (POP) pot depune proiecte, începând de luni (26 aprilie 2010) pentru dezvoltarea acvaculturii în corelaţie cu protecţia mediului şi pentru adaptarea flotelor de pescuit, valoarea fondurilor nerambursabile disponibile totalizând 2,57 milioane euro.

Potrivit Direcţiei Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POP, sesiunea pe măsura 2.2 ‘Măsurile de acva-mediu’ va deschisă continuu, până la epuizarea fondurilor alocate de 1,575 milioane de euro, iar măsura specială aplicabilă exclusiv flotelor care fac obiectul unui program de adaptare – ‘Ajutor public pentru încetarea permanentă a activităţilor de pescuit’ va fi deschisă până pe 30 iunie 2010 şi are alocată suma de un milion de euro.

Măsura 2.2 are în vedere introducerea de noi metode pentru producţia din acvacultură, care sunt compatibile cu protecţia şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, peisajului şi resurselor naturale şi diversificarea genetică. Măsurile de acva-mediu vor fi implementate pentru dezvoltarea formelor de acvacultură, care includ protecţia şi îmbunătăţirea mediului, resursele naturale, diversitatea genetică, managementul peisajelor şi caracteristicile tradiţionale ale zonelor de acvacultură.

De asemenea, obiectivul măsurii ‘Ajutor public pentru încetarea permanentă a activităţilor de pescuit” este de a acorda prime proprietarilor de nave de pescuit pentru încetarea permanentă a activităţilor de pescuit. Depunerea cererilor de finanţare se va face la sediile Compartimentelor Regionale POP.
Solicitantul sprijinului financiar trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent fiecărei măsuri. Pentru a fi finanţată, fiecare cerere de finanţare trebuie să fie eligibilă, conform Ghidului Solicitantului, care se găseşte postat pe site-ul www.madr.ro, secţiunea POP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata