Gheorghe Ciuhandu şi şeful Direcţiei Patrimoniu, invitaţi la DNA

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi şeful Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei municipale, au fost invitaţi luni (11 ianuarie 2010), la audieri, la DNA Bucureşti, într-un dosar care se referă la amenajarea unui parc din municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, a declarat că, la ieşirea de la discuţiile cu procurorii DNA, Gheorghe Ciuhandu a afirmat că „a venit liniştit la DNA Bucureşti” şi că „pleacă şi mai liniştit”. Boncea a adăugat că, de fapt, vizată este o societate comercială care a executat lucrările în parcul respectiv, şi nu primarul sau vreun angajat al municipalităţii.

„Investigaţia nu ne vizează pe noi, ci o societate care a lucrat acolo”, a spus Boncea. În primăvara anului trecut, la intrarea canalului Bega în Timişoara, a fost amenajat un parc în stilul Stonehenge, complexul arhitectural cuprinzând 13 coloane de piatră, dispuse circular, sub forma unui mic teatru de vară, materialele de construcţie fiind aduse din Grecia.

Obiectivul ar fi trebuit să coste 2,1 milioane de lei, dar, din cauza că societatea bucureşteană care a executat proiectul nu a reuşit să finalizeze construcţia la timp, reprezentanţii Primăriei Timişoarei au afirmat la inaugurare că vor penaliza firma şi, astfel, lucrarea va costa 1,5 milioane de lei. Parcul Stonehenge este primul obiectiv de reamenajare a malurilor canalului Bega de la intrarea în Timişoara, edilii dorind să refacă întreaga faleză, pentru agrement, aşa cum era în perioada interbelică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata