Guvern: Numărul zilelor de concediu medical, redus de la 45 la 30

Numărul zilelor acordate angajaţilor pentru concediu medical s-a redus de la 45 la 30, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă privind modificarea cadrului legal de acordare a concediilor medicale, aprobată miercuri, 14 aprilie,  de Executiv.

„Estimăm prin aplicarea noilor prevederi stoparea tendinţei de creştere a acordării concediului medical şi o economie în valoare de 142 de milioane de lei pentru perioada care a rămas până la sfârşitul anului”, a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că prin modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale se doreşte reducerea abuzurilor în acordarea şi folosirea concediilor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani.

„Dacă în 2006 din tot bugetul sănătăţii 482 de milioane de lei erau cheltuiţi pentru decontare de concediu, ceea ce înseamnă 3 % din tot bugetul sănătăţii, în 2008 această sumă a ajuns la 923 de milioane lei noi, adică 6% din bugetul sănătăţii.

Orice leu decontat pe concediu medical folosit în mod abuziv înseamnă reducerea cheltuielilor pe bugetul sănătăţii. Noi dorim să punem capăt acestui fenomen şi să-l limităm numai pentru pacienţii care au într-adevăr nevoie”, a subliniat Cseke.

Potrivit ministrului Sănătăţii, se urmăreşte introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului în care se acordă concediile medicale

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata