Guvernul alocă peste 150 de milioane de lei pentru investiţii şi cheltuieli locale

Guvernul a alocat peste 150 de milioane de lei pentru investiţii şi alte cheltuieli curente ale administraţiei locale din mai multe judeţe, precum şi pentru biserici, şcoli şi spitale din ţară, printr-o hotărâre de Guvern publicată în seara de luni, 3 mai, în Monitorul Oficial.

Potrivit hotărârii, adoptate în cea mai recentă şedinţă de Guvern, se alocă din Fondul de rezervă la dispoziţia Executivului aproape 40 de milioane de lei din sumele defalcate obţinute din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea unor obiective de investiţii ale unor unităţi administrativ-teritoriale.

La acest capitol, cea mai mare sumă o obţine o investiţie din municipiul Suceava, 3 milioane de lei, pentru casa de cultură din oraş.

Apoi, judeţul Cluj obţine 2 milioane de lei pentru întreţinerea periodică a sistemului rutier – covor asfaltic, pentru strada Fabricii din municipiul Cluj-Napoca, la care se adaugă un milion de lei pentru lucrări de reparaţii ale drumului judeţean DJ 107.

De asemenea, judeţul Vaslui primeşte un milion de lei pentru repararea unor drumuri din două comune.

Alţi 54 de milioane de lei vor merge la lăcaşurile de cult, prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte. Cea mai mare sumă, 500.000 de lei, o obţine catedrala ortodoxă din oraşul ilfovean Voluntari. De asemenea, pentru finalizarea bisericii Sf. Nectarie, din sectorul 5 al Capitalei, se alocă 490.000 de lei.

Şi pentru şcoli Guvernul a alocat circa 31 de milioane de lei, prin bugetul Ministerului Educaţiei. Cea mai mare sumă, 1,3 milioane de lei, merge la Braşov, pentru finalizarea construcţiei unei grădiniţe, pe strada Brazilor, din municipiu.

Alte sume importante la acest capitol, 1,16 milioane de lei, respectiv 760.000 de lei sunt alocate pentru lucrări efectuate la două grădiniţe din sectorul 5 al Capitalei. Totodată, 990.000 de lei merg la Satu Mare, pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional „Kolcsey Ferenc”, din municipiu.

Pentru spitale, Guvernul a alocat încă 6,3 milioane de lei, prin transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii către unităţile locale.

Cea mai mare sumă, 887.000 de lei, este destinată unor lucrări de reabilitare a Spitalului Municipal Bacău.

Aproape 30 de milioane de lei vor fi împărţiţi de Guvern mai multor oraşe şi comune din toată ţara, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Din acest fond, detaşat localitatea care primeşte cel mai mult este oraşul ilfovean Voluntari, un milion de lei. La distanţă mare, pe locul doi este localitatea constănţeană Valu lui Traian, care primeşte 300.000 de lei, la fel ca şi comuna dâmboviţeană Conţeşti.

Cea mai mare sumă pentru acest capitol, 1,4 milioane de lei, este repartizată Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru bugetul propriu al instituţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata