Institutul Cantacuzino infirmă suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile în cazurile de la Tulcea

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni (16 august 2010) printr-un comunicat că pe teritoriul României nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile.

„Conform raportului transmis în această dimineaţă (luni – n.r.) de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino la Ministerul Sănătăţii, probele sosite de la Tulcea privind cele două persoane suspectate că ar fi infectate cu virusul West Nile sunt negative”, se precizează în comunicatul de presă.

Doi bărbaţi, cu vârste de 18 şi, respectiv, 43 de ani, ambii din judeţul Tulcea, au fost internaţi la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile. Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct de la om la om.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România în anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997 autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent. În anul 2009, prin acest sistem au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire. La nivel european, în ultimii ani au fost confirmate cazuri de meningită West Nile în Italia, Ungaria, Franţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata