Mădălina Manole, ucisă de sibutramină?

– Surse judiciare au declarat pentru România Liberă că la autopsia de astăzi vor fi căutate în corpul cântăreţei urme de sibutramină, substanţă conţinută de pastilele pe care vedeta le lua pentru slăbit. Aceasta poate determina, ca efect secundar, stări depresive acute, fiind contraindicată celor care au probleme nervoase sau gânduri suicidare.

– O investigaţie a RL a demonstrat că sibutramina este prezentă în unele medicamente de slăbit fără a fi menţionată în prospect.

– „Nu mai sunt plăcută, nu mai arăt bine. Ştiu că mă iubeşte multă lume şi îmi pare rău… Nu mă mai simt frumoasă. Vă iubesc pe toţi, pe Mircea, pe Petru, pe mama şi pe tata. Îmi iubesc îngeraşul, dar trebuie să-mi iau adio. Îmi pare rău”. Acesta este ultimul mesaj pe care Mădălina Manole l-a trimis pe propriul telefon mobil, ieri-dimineaţă, în jurul orei 2.00, cu câteva minute înainte să-şi pună capăt zilelor.

 

În România, sibutramina a fost prima dată menţionată în legătură cu numele fotbalistului Adrian Mutu, suspendat după ce în sângele său a fost depistată această substanţă.

În apărarea sa, Mutu a explicat că sibutramina provine din capsulele de slăbit pe care le lua. O investigaţie a RL a demonstrat că sibutramina este prezentă în unele medicamente de slăbit fără a fi menţionată în prospect.

Depresia Mădălinei Manole, susţine Roxana Popescu, textiera ultimului album al cântăreţei, este una foarte veche: „a muncit ca un câine toată viaţa. Nu şi-a luat menajeră, făcea singură treaba în casă. Se hrănea cu «frunze» şi, înainte de orice apariţie tv, nu mânca trei zile înainte; asta o făcea instabilă, izbucnea în plâns din orice. Oboseala, stresul, curele nesfârşite i-au dat peste cap organismul.” Alexandru Arşinel observă că după despărţirea de Şerban Gerogescu a început să se izoleze, „a devenit mult mai retrasă.”


Cei care se sinucid de ziua lor vor să pedepsească pe cineva

Psihiatrii afirmă că cei care-şi pun capăt zilelor suferă cel mai probabil de depresie şi vor să demonstreze ceva celor din jur. „Există depresia festivă în care o persoană se sinucide ca să demonstreze un lucru pedepsind pe cineva şi atunci alege un moment semnificativ: de sărbători, de ziua ei sau la aniversarea căsătoriei”, afirmă Dan Prelipceanu, medic psihiatru la Spitalul Obregia din Bucureşti. Depresia poate să apară în urma unui şoc sau să se instaleze din senin, dacă există o predispoziţie. Astfel, o persoană optimistă şi lup­tătoare se poate transforma, din cauza depresiei, într-una care se vede inutilă şi care nu mai are energie nici pentru cele mai mărunte lucruri.

Persoanele care au o tentativă de sinucidere la un moment dat au un risc de aproape 40% de a încerca să se sinucidă din nou în perioada următoare.Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata