Şefa interimară a ştirilor TVR a demisionat, după ce postul nu a prezentat tragedia de la Colectiv în regim de „breaking news”

Șefa interimară a Știrilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, și-a prezentat luni demisia, după ce televiziunea publică nu a prezentat tragedia de la club Colectiv în regim de „breaking news”.

Aceasta a declarat ă vineri noaptea, când a avut loc incendiul de la club Colectiv, nu era de serviciu. Deși reporterii postului public au fost pe teren, la locul tragediei, materialele acestora nu au fost difuzate în regim de „breaking news”.

„Redacția a fost aici… deci oamenii au fost. Reporteri au fost, editori au fost, producători au fost… emisia s-ar fi putut da, dacă exista o procedură care să funcționeze, cea de ‘Breaking News’, dacă era aprobată… pentru că ea există, dar nu e aprobată, … dacă exista o decizie chiar și de la șefii ierarhici superiori, care ar fi putut să spună ‘intrați'”, a precizat ea.

Raluca Brumariu a spus că își dă demisia ca semn al asumării situației.
„Până la urmă eu îmi asum această vină, pentru că oamenii care au lucrat și lucrează cu mine nu au nicio vină. Ei au fost pe teren, au fost din primele minute ale tragediei, au filmat, au făcut materialele și, din păcate, nu au putut să și le vadă pe post până la ora șapte”, a explicat aceasta.

Raluca Stroe Brumariu a spus că, probabil, în lipsa unei proceduri fixe, „nu și-a asumat nimeni responsabilitatea” de intrare în „breaking news”, vineri seara, în timpul tragediei de la club Colectiv.

„Cred că, neexistând o procedură, nu și-a asumat nimeni responsabilitatea. Cred eu, nu știu. Eu atâta știu, că eu nu am fost acolo”, a adăugat ea.

Raluca Brumariu a arătat că a trimis luni demisia semnată la Cabinetul directorului general al TVR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata