Topul domeniilor unde ai putea să te mai angajezi în toamnă

– Doi din zece patroni estimea­ză că din toamnă vor relua angajările de personal, potrivit unui studiu realizat de Manpower. Şansele cele mai mari de angajare le au cei care lucrează în agricultură, silvicultură şi pescuit, scrie Gândul.

 

La polul opus se află firmele din domenii precum energia electrică, gaze şi apă ai căror patroni consideră că reluarea angajărilor va mai întârzia. „Previziunea netă de angajare ( diferenţa dintre procentajul de angajatori care anticipează o creştere a angajărilor şi cei care prevăd o scădere -n.red.) pentru România cu o valoare prudentă de +2% indică o creştere moderată în activitatea de angajare pentru trimestrul următor, datele arătând că 21% dintre angajatori se aşteaptă să crească volumul angajărilor, în timp ce 19% anticipează o scădere a activităţii de angajare”, se arată într-un studiu realizat de Manpower.

Analiza mai menţionează că şase din zece patroni previzionează o menţinere a numărului actual de angajaţi. Reprezentanţii oamenilor de afaceri spun că firmele care lucrează direct sau indirect pentru export, precum şi cele care au reuşit să acceseze fonduri europene ar putea facă angajări în următoarea perioadă.

„Tocmai am trimis în şomaj tehnic, de la o firmă din domeniul plastic, 80 de oameni din totalul de 180 de angajaţi. Reluarea angajărilor este legată de activitatea de export. Firmele care au legătură directă sau indirectă cu activitatea de export, dar şi companiile care accesează fonduri europene ar putea să mai angajeze personal, în următoarea perioadă. Şi reţelele de magazine de tip hard discount ar mai putea face angajări”, a declarat pentru Gândul Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata