Tribunalul Argeş a respins eliberarea lui Antonie Solomon pe cauţiune

Tribunalul Argeş a respins miercuri (28 aprilie 2010) cererea de eliberare pe cauţiune înaintată de avocaţii primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, în termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Piteşti.

Cauţiunea a fost fixată de instanţă, în şedinţa din 26 aprilie, la suma de 50.000 de lei, garanţia fiind depusă în cont înainte de judecarea solicitării. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, pe 15 aprilie, cererea lui Antonie Solomon de suspendare a procesului de la Tribunalul Argeş, până la soluţionarea cererii de strămutare a dosarului de la această instanţă. Magistraţii instanţei supreme vor lua în discuţie pe 14 mai cererea de strămutare a dosarului.

Solomon se află din 23 martie la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat după trei săptămâni petrecute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. El a formulat deja două cereri de liberare sub control judiciar, care au fost respinse de Tribunalul Argeş, deciziile primei instanţe fiind confirmate de Curtea de Apel Piteşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus, pe 19 martie, trimiterea în judecată a edilului Craiovei pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata