Tudor Gheorghe a primit, la Târgu Jiu, titlul Doctor Honoris Causa

Cântărețul, compozitorul și actorul Tudor Gheorghe a primit, miercuri, 7 mai, titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Senatul instituției recunoscând astfel remarcabilele contribuții ale maestrului la dezvoltarea și tezaurizarea patrimoniului cultural românesc.

Decizia de acordare a distincției a fost luată în ședința Senatului UCB în luna martie a acestui an, ca urmare a solicitării Facultății de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative.

„Convins de valența eminamente culturală a spațiului nostru academic, am convocat Senatul UCB spre a omagia azi (miercuri — n. red.), în ședință festivă, pe omul, artistul, compozitorul și rapsodul Tudor Gheorghe”, a declarat președintele Senatului UCB, Adrian Gorun.

Maestrul Tudor Gheorghe a anunțat că spectacolul programat pentru miercuri la Târgu-Jiu a fost amânat din cauza stării sale de sănătate, însă va avea loc peste aproximativ două săptămâni.

„Mai întâi trebuie să aduc sincerele și adevăratele mele mulțumiri Senatului UCB pentru această onoare pe care mi-a făcut-o de a-mi acorda această înaltă distincție. Când stai și asculți câte lucruri frumoase se spun despre tine fără doar și poate că simți o obligație în plus ca de azi încolo să încerci să fii și mai bun. N-aș vrea să se creadă că eu am venit să primesc acest onorant titlu și n-am venit la spectacolul care astăzi (marți n.r.) ar fi avut loc conform programării la Târgu-Jiu. Dar vă dau de știre că exact acum o săptămână eram încă în spital. Doctorii mi-au interzis, pentru o perioadă scurtă de timp, să fac vreun efort. E motivul pentru care am amânat spectacolul din Târgu-Jiu”, a menționat Tudor Gheorghe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata