Ministrul Agriculturii, Petre Daea va anunţa joi, care vor fi măsurile de sprijin pentru fermieri

52

În prezent, Ministerul Agriculturii va anunţa joi, care vor fi măsurile de sprijin pentru fermieri. Gestionar al unei situații dezastruoase, ministrul Petre Daea spune că simte durerea fermierilor care cer ajutor și că nu doarme noaptea din cauza grijilor. 

Întrebat dacă fermierii i s-au plâns despre cheltuielile crescute din cauza războiului, Petre Daea a răspuns: Nu mi-au spus…. dar o știu! Chiar dacă (fermierul – n.r.) nu-mi spune că-l doare îi simt durerea!

“Noi venim cu forme de sprijin pentru producţiile afectate. Mâine după-amiază (joi – n.r.) voi anunţa pachetul de măsuri pentru fermierii afectaţi de secetă”, a spus Daea.

Din informaţiile acestuia, problema cea mai gravă este în Vrancea, care a devenit polul secetei din România, “deşi avem în proiect canalul Siret-Bărăgan, un obiectiv de investiţii foarte important care a îngheţat ca lucrare din 2020”.

“Ar fi ajutat la irigarea a 475.000 de hectare”, a subliniat ministrul.

În ţara noastră, următoarele zone afectate de secetă sunt nordul judeţului Galaţi şi judeţul Buzău. “Agricultorii nu se opresc din muncă şi vom avea răspuns la problemele pe care le avem, vom avea pâine”, a completat şeful de la Agricultură.

El a fost întrebat de jurnalişti câţi bani dă pe o pâine şi a răspuns că plăteşte între 2,5 şi 4,5 lei. “Dar aş plăti şi 5-6 lei, pentru că ştiu că se produce greu”, a adăugat Daea.
În România, ministrul Petre Daea a precizat că peste 60% din grâu a fost recoltat.

În precizările sale, “Guvernul a aprobat suma necesară pentru acordarea subvenţiei pentru acciza la motorină, iar actul normativ pleacă astăzi la Monitorul Oficial. La rugămintea mea, domnul prim-ministru a dat sarcină celor care asigură Secretariatul Guvernului ca acest act normativ să apară în Monitorul Oficial cât mai repede cu putinţă”, a spus acesta.

În contextul agro-financiar, banii vor ajunge la fermieri în următoarele două-trei zile. Suma totală este de 337 milioane de lei.

Aşadar, “Îi asigur pe fermieri că voi fi alături de ei în câmp şi de dumneavoastră (jurnaliştii – n.r.) acolo unde mă găsiţi. Să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi”, a dat el asigurări.

auto“>

Sursa: Digi24.ro