Atracții Turistice in Side, Turcia

În inima coastei mediteraneene a Turciei de la Antalya la Alanya, numita Riviera Turcească, se află orașul antic Side.  Side este împânzit de spectaculoase atracții turistice de o frumusețe naturală, precum și de numeroase monumente istorice. În fiecare an, mii de turiști din țară și străini vizitează Side și împrejurimile sale.

Side datează din secolul VII-lea î.Hr. și s-a aflat sub conducerea multor civilizații, astfel, Side și împrejurimile sale poartă multe urme ale acestor civilizații. Fără îndoială, unul dintre cele mai importante dintre acestea este Templul lui Apollo și al Atenei. Templul dedicat lui Apollo, considerat a fi zeul luminii și frumuseții din Roma Antică, arată spectaculos și turiștii sunt impresionați de imaginile pe care le surprind aici de fiecare dată, mai ales în timpul apusurilor. Vizitarea acestui site nu trebuie ratată  de niciun turist care alege să își petreacă sejurul in Side.

Atracțiile naturale spectaculoase

În afară de vestigiile istorice care dezvăluie atât de multe din trecutul orașului, Side este casa unora dintre cele mai spectaculoase atracții naturale. O atracție faimoasă este Cascadă Manavgat. Atunci când stai și privești cum apa verde smarald cade de la înălțimea de 4 metri te încarci de energie și ai parte de o terapie naturală de neegalat. Aici sunt poteci, cafenele și restaurante pe marginea râului Manavgat, care trece prin orașul Manavgat și se varsă în Marea Mediterană. În plus, gura răului Manavgat, locul în care râul întâlnește marea Mediterana merită văzută. Aici se poate înota atât în apă dulce cât și în apă sărată și merită să încerci această experiență. 

Tot în această zonă se află și Canionul Köprülü pe care îl poți vizita.  Râul Köprüçay din canion este cel mai potrivit pentru rafting, de aceea vei întâlni mereu aici iubitori ai acestui sport plin de adrenalină.

Barajul Oymapınar este al 5-lea cel mai mare baraj din Turcia și este singurul lac potrivit pentru excursii cu barca. Regiunea Side-Manavgat găzduiește, de asemenea, creaturi rare, pe cale de dispariție. Unele dintre ele sunt țestoase de mare Caretta Caretta și bufnițele-pește. Poți avea ocazia să vezi aceste creaturi rare la Green Canyon. Cel mai mare muzeu subacvatic din Europa se află în această regiune.

Locuri de vizitat în Side

Pe lângă frumusețile naturale din Side sunt și o mulțime de obiective turistice care merită vizitate. Unul dintre cele mai impresionante locuri din Side este amfiteatrul grecesc.

Muzeul Side nu este foarte mare însă aici se găsesc numeroase informații istorice interesante despre trecutul orașului și civilizațiilor antice care au trăit aici. Situat pe complexul băilor romane, muzeul prezintă multe artefacte cu o descriere detaliată care captează atenția. Podul Aspendos este locul ideal pentru cei care vor să facă o ședința foto romantică, dar și un loc în care poți zăbovi puțin pentru a admira priveliștea.

Plajele din Side

Side are plaje frumoase ideale pentru înot, plajă și sporturi nautice. Stațiunea este cunoscută pentru plajele lungi și nisipoase. În jurul orașului vechi Side există două plaje mari, plaja de Est și plaja de Vest.

Deși aceste două plaje nu sunt departe una de cealaltă, sunt destul de diferite că facilități. Plaja de vest, care este mai aglomerată datorită numeroaselor hoteluri de 5 stele aliniate de-a lungul coastei, este o alegere foarte populară datorită apelor puțin adânci, a nisipurilor aurii și a promenadei de mers pe jos recent construite.  Aceasta este preferată în special de tineri, dar și de familiile cu copii, datorită atmosferei de aici.

Cu toate acestea, dacă preferi liniște și calm, optează mai bine pentru plaja de Est, care este mărginită de Necropola de Est din Side.

Gastronomie și shopping

Nicio vacanță nu este completă fără mâncare bună și câteva sesiuni de shopping. În Side le poți face pe ambele și te poți bucura de experiențe grozave. Ca orice destinație la malul mării, în Side poți mânca fructe de mare și pește din belșug, dar și preparate tradiționale turcești faimoase în întreaga lume. Deserturile sunt un punct forte al bucătăriei turcești și nu trebuie ratate, mai ales atunci când ești în vacanță.

La capitolul shopping, Side are magazine și bazaruri pe care nu ai cum să le ratezi atunci când rătăcești pe străduțe, și de unde poți cumpăra amintiri și suveniruri pentru cei dragi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata