6 destinații ieftine de vacanță din Europa pe care să le ai în vedere vara asta – Infografic

Dacă întrebi 1 milion de oameni din întreaga lume ce ar face dacă nu ar mai trebui să muncească, 999 de mii probabil vor spune că ar călători.

Tuturor ne place să călătorim, să vedem locuri noi, să trăim noi aventuri.

Însă foarte puțini dintre noi o facem, unul dintre cele mai frecvente motive fiind lipsa banilor.

Ei bine, vara asta nu mai e cazul.

Mai jos vei descoperi 6 destinații superbe de vacanță, dar scandalos de ieftine, iar la final ți-am pregătit și un infografic care să te ajute să găsești rapid care este costul mediu al transportului, al mâncării și al cazării din fiecare oraș și de ce ar trebui să vizitezi locația respectivă.

Split, Croația

Dacă ești o persoană energică, sportivă și cu spirit de aventură, Split trebuie să fie pe lista cu destinații ieftine de vacanță din vara aceasta.

Locuitorii se referă la oraş ca fiind „cel mai sportiv oraş din lume“, drept dovadă aici fiind foarte populare sporturi precum fotbalul, tenisul, baschetul, înotul, canotajul, polo, atletismul şi handbalul.

Dar este la fel de potrivit și dacă vrei să vizitezi locuri istorice, unul dintre obiectivele principale fiind vechiul oraș sau Marjan Hill, unul dintre cele mai bune locuri unde poți scăpa din jungla orașului pentru a face mici escapade cu bicicleta sau pe jos prin minunatul său parc natural.

Cât este de accesibil ca preț acest oraș?

Deși este un oraș superb, costurile sunt mult mai mici decât în orașe precum Parisul sau Londra.

Spre exemplu, transportul în comun pornește de la 2,37 euro, iar pentru taxiuri de la 1,08 euro/km.

Iar când vine vorba de cazare și mâncare, Split intră liniștit în categoria destinațiilor ieftine de vacanță.

Un prânz începe de la 3, 4 euro (bineînțeles, nu la restaurant), iar o noapte de cazare la hostel începe de la 9 euro. Bineînțeles, dacă dorești să te cazezi la un hotel, costurile vor fi mult mai mari, o noapte de cazare la un hotel de o stea începând de la aproximativ 18 euro pe noapte.

Sofia, Bulgaria

Deși Sofia s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, devenind o atracție pentru petrecăreți, este o destinație ieftină de vacanță foarte potrivită atât pentru petrecăreți, cât și pentru familii cu copii, asta pentru că în ultimii ani, capitala Bulgariei s-a transformat dintr-un oraș plictisitor într-o metropolă plină de viață.

Ce poți să faci în Sofia?

Ei bine, dacă mergi cu cei mici, Grădina Zoologică ar trebui să fie probabil prima oprire. Intrarea este gratuită pentru copiii de până la 7 ani, iar în apropiere există suficiente locuri de joacă și cafenele.

De asemenea, persoanele mai aventuriere se pot bucura de parcul interior de aventură Kokolandia care este ideal atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Iar dacă ești în căutare de distracție până dimineața, în centrul orașului vei găsi peste 300 de baruri, restaurante, discoteci și cafenele.

Cu toate că este o capitală, prețurile sunt accesibile, un prânz începând de la aproximativ 3-4 euro, iar cazarea la un hotel de două stele pornind de la 15-20 de euro pe noapte.

Iar dacă vrei să te îndepărtezi de centrul orașului, prețul unui bilet pentru transportul în comun pornește de la 0,81 euro, iar pentru taxi va trebui să scoți din buzunar 0,79 euro pe km.

Český Krumlov, Cehia

Český Krumlov este o destinație ieftină de vacanță perfectă dacă vrei să scapi de agitație și aglomerație.

Este un loc tihnit, încărcat de istorie și oameni prietenoși. Practic, este locul perfect pentru a vizita biserici, muzee sau clădiri istorice.

Avantajul aici este că în oraș se merge pe jos, deci nu va mai trebui să cheltui bani transport.

Iar mâncarea și cazarea sunt la prețuri accesibile, prânzul pornind de la aproximativ 3-6 euro, iar cazarea la un hotel de două stele este de aproximativ 20 de euro pe noapte.

Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina

Sarajevo este o destinație de vacanță accesibilă ca preț, unde ai câte puțin din toate, atât obiective pentru adulți, cât și distracții din belșug pentru cei mici.

La zece ani după conflictul armat, Sarajevo a fost reconstruit aproape în întregime, un plus fiind proximitatea unor frumuseți naturale incredibile, păduri bogate şi lacuri alpine unde poți face o excursie de o zi.

În medie, cazarea în acest oraș începe de la aproximativ 28 de euro pe noapte la un hotel de două stele, iar un prânz pornește de la aproximativ 3-5 euro.

Budapesta, Ungaria

De la muzee, la cluburi, grădina zoologică sau parcuri de distracții pentru cei mici, Budapesta este orașul în care găsești tot ce vrei.

Cu toate că este o capitală europeană superbă, aici totul este la un preț mult mai accesibil față de alte orașe din Europa.

Spre exemplu, prețurile pentru un prânz încep de la 3-4 euro, iar o noapte de cazare pornește de la 16 euro pe noapte la un hostel.

Iar dacă plănuiești să vizitezi multe obiective, trebuie să știi că transportul în comun pornește de la 1,12 euro pe bilet, iar taxiul de la 1,53 euro pe km.

 

Sankt Petersburg

În ultimii zece ani, Sankt Petersburg şi-a clădit reputaţia de oraş turistic destul de piperat.

Totuşi, de când rubla s-a depreciat, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Rusia, dacă nu cel mai frumos, a devenit mult mai permisiv pentru călătorii cu mai puţini bani.

Dacă îți plac plimbările târzii, spectacole de muzică în aer liber și seri care se transformă treptat în dimineți, Sankt Petersburg este orașul perfect pentru tine.

Iar în ceea ce privește prețurile în acest oraș minunat, cazarea începe de la aproximativ 15 euro pe noapte la un hotel de două stele, iar pentru un prânz va trebui să scoți din buzunar undeva la 5-8 euro.

După cum observi, cu toate că Europa are destule orașe destul de scumpe ca destinații de vacanță, există totuși orașe la fel de frumoase precum marile capitale, dar unde te poți bucura de un sejur cu un buget redus.

Vacanță plăcută să ai!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata