10 idei de amenajare pentru o curte mică dar modernă

105

Amenajarea modernă a grădinilor implică simplitate și bun gust, iar acest lucru ar trebui să nu depindă de dimensiunea grădinii. De fapt, chiar și grădinile mici pot fi amenajate modern, iar pentru aceasta vei avea nevoie doar de inspirație și de materialele necesare. 

Curte amenajată cu piatră naturală

O curte mică nu trebui să fie neapărat o problemă la nivel de amenajare, pentru că poți folosi acest lucru în avantajul tău. Poți apela la o amenajare curte interioare mica cu piatră naturală, atât la nivelul terasei, cât și la nivelul aleilor pietonale. Piatra naturală conferă eleganță spațiilor pentru că piatra naturală este mereu modernă pentru că nu se demodează niciodată.

Curte amenajată cu acoperire deck

Placajele de tip deck pot fi o soluție potrivită pentru amenajarea teraselor, așa că poți lua în considerare acest material chiar dacă ai o grădină mică. Avantajul unei grădini mici va fi faptul că nu vei avea nevoie de prea mult material, fiind cunoscut faptul că placajul deck este relativ scump, comparativ cu alte materiale de acoperire.

Amenajează o mică zonă de gazon

Față de grădinile mari, care permit instalarea unor suprafețe mari de gazon, grădinile mici permit însă integrarea unor jocuri de culoare, prin îmbinarea suprafețelor. Poți folosi așadar piatră naturală pentru placarea terase, iar din loc în loc, pe porțiuni mici, poți integra fâșii de gazon, astfel încât să te bucuri de un echilibru în ceea ce privește naturalețea. 

Instalează corpuri de iluminat de exterior

Fie în zona aleilor, fie efectiv în jurul terasei, poți instala lămpi cu încărcare solară sau chiar ghirlande luminoase, cu acumulatori sau electrice, care să confere grădinii tale un aspect modern chiar și noaptea. 

Instalează mobilier de exterior

Pentru a te bucura de o curte modernă va trebui să integrezi în aceasta elemente speciale cum ar fi băncuțele, mesele sau scaunele. Dacă în cazul unei grădini mari nu există o limită în ceea ce privește amenajarea cu mobilier de exterior, în cazul unei grădini mici va trebui să ai grijă să respecți proporțiile, astfel încât să obții un aspect echilibrat.

Amenajează ghivece mici în zona terasei

Pentru ca grădina ta să pară mai mare este necesar să integrezi ghivece de mici dimensiuni și să ai în vedere o oarecare cromatică. Ghivecele mari vor ”fura” din spațiu, iar dispunerea aleatorie a culorilor va crea impresia de lipsă a ordinii. 

Evită depozitarea lucrurilor în grădină

Dacă vorbim despre o grădină modernă, atunci ar trebui să știi că stilul modern înseamnă și o utilizare rațională a spațiului. Creează-ți așadar o zonă de depozitare a lucrurilor sau o magazine în care să stochezi lucrurile pe care adesea le lăsăm în grădină (obiecte de grădinărit, furtun etc.).

Instalează un grătar de grădină

Chiar dacă pare că un grătar de grădină ocupă mult loc, în realitate există modele pe care le poți construi la dimensiuni mai mici, astfel încât să se potrivească spațiului tău. Vei avea nevoie de piatră naturală, de cărămidă, de mortar, dar și de plită și grilaj. Vei vedea astfel că grădina ta va avea un aspect moder, dar va fi și deosebit de atrăgătoare pentru întâlnirile cu prietenii. 

Îmbunătățește gardul curții tale

Un aspect modern pleacă adesea chiar de la bază, iar gardul este primul lucru care atrage atenția. Alege un tip de gard potrivit amenajării grădinii, astfel încât aspectul să fie unitar.

Construiește mici bolte din plante agățătoare

Boltele pot fi o soluție foarte elegantă de amenajare, dar și una cu totul unică. Pentru un aspect modern poți chiar să iluminezi discret zona boltelor, iar în acest fel vei obține o amenajare contemporană cu adevărat deosebită. 

 

Nu trebuie să dispui de foarte multe resurse pentru a amenaja o grădină de mici dimensiuni într-o notă modernă. Având ideile potrivite vei vedea că acest lucru este posibil, chiar și fără a investi peste valoarea bugetului tău. 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News