Idei de decor pentru camera de zi

Amenajarea unei camere de zi se poate transforma într-un adevărat proiect creativ, mai ales dacă alegi să dai frâu liber imaginației. Nu te lăsa copleșit de suprafața prea mare sau prea mică a încăperii, de eventualele retușuri sau de provocările care vor apărea pe parcurs. Încearcă  să fii cât mai deschis la ideile noi, astfel încât, rezultatul final să fie atât pe placul tău, cât și pe placul familiei tale. Iar dacă ai nevoie de puțină inspirație, iată câteva sugestii de decor pe care le poți pune în aplicare în amenajarea camerei de zi.

Modernizează piesele vintage de mobilier

De multe ori se întâmplă să păstrăm ca moștenire de familie diverse piese de mobilier, de care nu dorim să ne despărțim. Așa că dacă ai în living un set de fotolii mai vechi sau o masă vintage, le poți oferi un suflu nou, apelând la ajutorul unor specialiști în tapițerii. Poți alege să le îmbraci în diferite țesături moderne sau poți opta pentru vopsirea lor în culori excentrice, pentru a oferi un plus de vitalitate atmosferei din living.

Investește în antichități

În cazul în care te pasionează stilul clasic și îți dorești un living desprins din povești, poți investi mai mult în piese vintage. Mergi pe la târgurile de antichități și caută diverse accesorii care s-ar potrivi cu living-ul tău, cum ar fi câteva perne decorative, scaune, oglinzi, vaze, sculpturi, corpuri de iluminat, sau tablouri. Cu o astfel de piesă de colecție, atmosfera din living se va schimba cu totul, iar musafirii tăi vor fi cu siguranță încântați de alegerea ta.

Creează o mini-galerie de artă

Dacă vrei să schimbi atmosfera în living, poți să creezi un perete accent, care să devină punctul central al întregii încăperi. Poți alege să faci acest lucru, cu ajutorul unei tapet, sau poți improviza o galerie de artă, optând pentru o colecție de tablouri, pe care le poți agăța pe același perete. Spre exemplu, poți alege tablouri canvas din 5 piese pentru living, care vor crea un efect vizual inedit și vor oferi o notă artistică întregii încăperi.

Lasă lumina să pătrundă

În camera de zi ar trebui să te bucuri de cât mai multă lumină naturală, iar dacă ai ferestrele prea mici, poți să apelezi la diverse trucuri pentru a aduce cât mai multă lumină în încăpere. Înlocuiește ușile exterioare solide cu unele din sticlă, pentru a obține o atmosferă mult mai aerisită. De asemenea, poți opta pentru uși glisante din sticlă, care vor crea impresia unui spațiu mult mai larg și vor umple camera cu lumină.

Alegerea perdelelor și a draperiilor adecvate în camera de zi este un alt aspect de care trebuie să ții cont dacă îți dorești un living cât mai luminos. Dacă optezi pentru unele nepotrivite, din materiale grele, camera de zi va părea prea întunecată sau prea mică.

Decorează cu amintiri

Poți transforma camera de zi într-un loc special și nostalgic, alegând ca obiecte de décor câteva amintiri de familie. Spre exemplu, poți să alege să înrămezi câteva fotografii vechi, care să îți aducă aminte de momentele frumoase pe care le-ai petrecut alături de cei dragi. O altă variantă ar fi aceea de a umple un raft cu tot felul de cărți vechi sau suveniruri din vacanțe. 

Crează un colț pentru socializare

Dacă ai un living spațios, poți să creezi o zonă de relaxare separată, mai intimă, pentru socializare. Alege două fotolii confortabile și poziționează-le într-un colț al camerei, lângă un lampadar sau o măsuță de cafea. Iar dacă îți dorești un living modern, poți înlocui clasicele fotolii cu două bean bags, care vor fi perfecte pentru serile în care vrei să discuți cu cea mai bună prietenă.

Alege o paletă de culori senine

În general, nuanțele potrivite pentru living sunt cele luminoase, cum ar fi crem, galben, alb sau beige. Însă, decorarea unei încăperi ar trebui să fie un proces creativ, așa că poți combina culorile luminoase cu nuanțele închise pentru a crea diferite accente. De exemplu, albul imaculat poate fi combinat cu câteva perne bleumarin sau cu un covor albastru, iar cu câteva accente de portocaliu, vei oferi și mai multă vitalitate întregii amenajări.

 

Inspiră-te din ideile pe care ți le-am oferit și amenajează-ți livingul într-un stil cât mai creativ. Combină texturile, alege obiecte decorative inedite și optează pentru culorile care îți oferă o stare de bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata