Trenduri în design interior în 2020

Care este primul lucru la care te gândești atunci când îți amenajezi casa? Dacă și tu te-ai gândit la stil, atunci acest articol este pentru tine! Trendurile vin și pleacă, dar stilul rămâne. Nu trebuie să întreprinzi proiecte de reamenajare în fiecare an dacă știi cum să-ți împrospatezi constant locuința. Acestea fiind spuse, dacă vrei să ai un stil aparte și în pas cu cele mai noi tendințe, citește materialul de mai jos și decide ce ți se potrivește și poți implementa acum în designul interior al casei tale. 

Energie abstractă

Pentru a implementa acest trend nu trebuie decât să-ți lași imaginația să zburde liberă! Inspirat din lucrările abstracte și expresioniste, acest stil este amuzant și nonconformist. Folosește culori jucăușe, forme geometrice îndrăznețe și decorațiuni artistice pentru a evoca o emoție și o stare de spirit anume, care să ți se potrivească. Cuvintele cheie vor fi imperfecțiunea și fluiditatea pentru acest stil de design.

Pentru un impact cât mai puternic, combină roșul închis cu albastrul, sau galbenul muștar cu movul. În ce privește accesoriile, încearcă să găsești perne, covoare și tapet cu forme expresioniste. Poți căuta și online aceste obiecte care sunt în tendințe în designul interior

Simplitate structurată 

Dacă totuși nu ești caracterizat de nonconformismul stilului menționat mai sus, este foarte posibil să ți se potrivească un design mai liniștit și mai simplu. Bazat pe influențele stilului nordic popular în 2019, acest design lacunar creează o atmosferă caldă, plăcută și confortabilă. Scopul nu este să șocheze ci, din contră, să liniștească. Optează pentru culori neutre și încearcă să păstrezi mobilierul în aceeași linie, fără alegeri eclectice. Cele mai întâlnite culori vor fi galbenul și bejul, griul fiind oarecum suprafolosit anul trecut. 

Poți folosi acest stil în dormitoare moderne sau bucătării rustice, dar se potrivește și cu sufrageriile sau dormitoarele, cu condiția să existe cel puțin un element de contrast, o culoare întunecată drept accent. Dacă vrei un design simplu și care să nu conțină piese statement, concentrează-te pe materiale neprelucrate și  texturi speciale. 

Inspirație japonezo-scandinavă (Japani)

Acest curent a apărut mai mult sau mai puțin ca element de design în ultimele sezoane și se pare că acum iese în sfârșit la rampă ca design de sine stătător. Este caracterizat de țesături bogate în mătase, motive ornitologice , printuri cu precădere orientale și mobilă în forme structurale. O combinație foarte reușită între simplitatea scandinavă și minimalismul japonez, acest stil este un hibrid de succes care înglobează ce e mai bun din ambele stiluri. 

Este potrivit pentru persoanele care își percep casa ca pe propriul castel și au o abordare minimalistă a decorului, caracterizată de spațiu deschis, linii curate și o paletă de culori calmă și reținută. Îți recomandăm să folosești tonuri palide de albastru, verde, gri și roz deschis, împreună cu accente cu nuanțe mai bogate precum indigo, portocaliu închis sau negru. Acest stil se va potrivi  în orice cameră urmează principiul calității mai  presus de cantitate. 

Fuziune retro

Acest stil își continuă popularitatea câștigată în anii trecuți datorită abordării nostalgice a vremurilor trecute. O combinație interesantă între paleta de culori specifică anilor 70 și formele Art Deco comune mobilei din anii 50, acest stil este încă în vogă în lumea designului de interior. Inspirat din curentul Bauhaus, acest stil se dorește a fi o abordare practică, dar totuși modernă a designului contemporan cu linii curate. 

Culoarea care iese de departe în evidență este galbenul muștar, combinată cu tonuri neutre de inspirație scandinavă și variante pastelate ale culorilor. Pentru pereți te sfătuim să alegi modele geometrice colorate pe care să le pui în contrast cu mobila cu  accente închise. 

Ai găsit inspirația pe care o căutai pentru căminul tău? 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata