Procesul dintre Ion Țiriac și RAPPS se aproprie de final

69

Omul de afaceri Ion Țiriac are parte de vești bune! Procesul în care miliardarul se judecă cu RAPPS și Statul Român ar putea fi încheiat, după 12 ani. Este vorba despre procesul care vizează imobilul din cartierul bucureștean Primăverii, strada Mircea Eliade.

Procesul în care omul de afaceri Ion Țiriac se judecă cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și Statul Român, pentru imobilul din cartierul bucureștean Primăverii, se apropie de sfârșit.

Astfel, Curtea de Apel București a pronunțat săptămâna trecută o soluție în care a admis apelurile și a anulat sentința atacată.

Concret, „Admite apelurile. Anulează sentinţa atacată. Ia act de renunţarea apelantului-reclamant la dreptul pretins Respinge cererea introductivă, în fond. Ia act de renunţarea apelantei-pârâte la judecată cererii reconvenţionale. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată în şedin?ă publică, azi, 09.11.2022. A.A.P./A.M.M”, arată soluția pe scurt, conform justnews.ro

Trebuie menționat că soluția a fost dată în contextul în care Curtea de Apel București a invitat cele două părți la „stingerea litigiului pe cale amiabilă” din 17 noiembrie 2021 și până în 9 noiembrie 2022.

Disputa a început în urmă cu mai bine de 12 ani

Această dispută a început în urmă cu mai bine de 12 ani și a fost reluată la Curtea de Apel București după ce, în luna iulie 2020, magistrații instanței supreme au admis recursul declarat de Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS), casând decizia luată anterior tot de Curtea de Apel București și trimițând cauza spre rejudecare la aceiași instanță.

Astfel,  judecătorii CAB au decis în trecut ieșirea din starea de coproprietate.

Aşadar, „În sentința pronunțată pe 28.12.2018, Curtea de Apel București a constatat că, prin efectul accesiunii artificiale a luat naștere o stare de coproprietate între părți asupra imobilului compus din construcțiile C2 (D+P) în suprafață de 158 m.p., C3 (cabină poartă) în suprafață de 18 m.p., C4 (garaj) în suprafață de 110 m.p., rampă de acces la garaj în suprafață de 59 m.p., terasa 3 în suprafață de 110 m.p., terasa 1 în suprafață de 49 m.p., terasa 4 în suprafață de 148 m.p., terasa 5 în suprafață de 74 m.p. și terasa 6 în suprafață de 24 m.p., – precum și asupra terenului aferent acestora, în suprafață de 2.587 m.p. În temeiul dispozițiilor art. 587 alin. 3 Cod civil, Curtea va constata valoarea contribuției fiecăreia dintre părți din dreptul de coproprietate. Contribuția apelantului-reclamant este în valoare de 268.533 euro și reprezintă valoarea lucrărilor de investiții efectuate de acesta asupra construcțiilor aflate pe terenul proprietatea intimatului-pârât Statul Român”, arată sursa menționată.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro