În România, poliția a intervenit în peste 66.000 cazuri de violență domestică în ultimele 9 luni

34

De Ziua Internațională a Toleranței, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj special. Aceasta a scris pe pagina sa de socializare că violența domestică și discriminarea sunt intolerabile, iar victimele trebuie protejate.

Astfel, ministrul Familiei a scris pe pagina sa de socializare că au fost înregistrate  nunărul de 66.000 de intervenții ale Poliției în cazuri de violență domestică, în ultimele 9 luni ale anului 2022.

În mesajul său, „Sărbătorim astăzi Ziua Internațională a Toleranței, încă un îndemn la bine, la acceptarea diferențelor dintre noi și la conștientizarea că, pentru a progresa împreună, avem nevoie de fiecare dintre noi. Condamn ferm orice formă a intoleranței! Nedreptatea, violența, discriminarea şi marginalizarea sunt, din păcate, mult prea prezente în lumea în care trăim.

Cred că sunt lecții care trebuie predate copiilor de la vârste cât mai fragede. Sunt mama a trei băieți și mereu i-am învățat să fie iubitori, răbdători și buni cu toți din jurul lor. Copiii trebuie ajutați să devină persoane tolerante și să știe de mici că violența naște violență”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Există situații unde nu putem închide ochii

În acest sens, ministrul Familiei a subliniat că există situații unde nu putem închide ochii, iar „violența domestică și discriminarea sunt intolerabile”.

În afirmaţiile sale, „Există, totuși, situații unde nu putem închide ochii. Violența domestică și discriminarea sunt intolerabile, iar victimele trebuie protejate! Agresorii trebuie pedepsiți aspru, dar au nevoie și de consiliere pentru a evita o recidivă.

În ultimele 9 luni ale anului 2022 s-au înregistrat 66.000 de intervenții ale Poliției în cazuri de violență domestică, iar jumătate dintre acestea au avut loc în mediul rural. Dintre acestea, în 41.000 de cazuri vorbim de fapte penale. Tot în aceste 9 luni au fost emise peste 15.000 de ordine de protecție.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei şi bărbați, a dezvoltat proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”. Peste 5.000 de victime ale violenței domestice au primit, până acum, găzduire, consiliere vocațională și terapie prin grupuri de suport, în cele 42 de locuințe protejate din toate județele țării. Există o Rețea Națională Inovativă Integrată care oferă 126 de servicii acestor victime. În spiritul toleranței și pentru a-i aduce pe drumul cel bun există 8 centre de asistență şi consiliere destinate agresorilor.

Vă reamintesc, ori de câte ori am ocazia, de telefonul de urgență 0800.500.333 – HELPLINE dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane. Aici au sunat de la începutul anului peste 4.000 de persoane”, a completat Gabriela Firea.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro