Ministrul Educaţiei a emis un ordin ce prevede micşorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, 7 octombrie, că, recent, a emis un ordin care prevede micșorarea perioadei de echivalare a diplomelor preuniversitare atât pentru românii care au învățat în străinătate, cât și pentru cetățenii altor țări care vor să studieze în România.

„Am emis, în urmă cu câteva zile, un ordin de ministru care prevede descentralizarea activităților necesare activității de recunoaștere și echivalare a diplomelor pentru perioadele de studii. (…) Sunt convins că va diminua perioada (echivalării studiilor — n.r.)”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat ce perioadă necesară echivalării studiilor i se pare optimă, ministrul Educației a spus: „O săptămână mi se pare un termen rezonabil”.

De asemenea, potrivit acestuia, este nevoie de o „evaluare profesionistă” în ceea ce privește echivalarea diplomelor, astfel încât acestea să fie recunoscute în sistemul românesc.

Deocamdată, a adăugat Cîmpeanu, aceste modificări vor fi operate în învățământul preuniversitar și, în funcție de rezultate, vor fi extinse și la nivelul universitar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind derularea proiectului „Limba română este patria mea”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata