IPS Teodosie: Preoții români din Ucraina sunt amenințați cu expulzarea

50

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a comentat informațiile care spun că anumiți preoți români din Ucraina sunt amenințați cu expulzarea, după ce au fost acuzați că fac propagandă pro-rusă.

Astfel, în cazul preoților români care sunt acuzați de securitatea ucraineană că ar face propagandă pro-rusă, continuă să fie în atenția oamenilor. După ce managerul Spitalului Sava din Capitală a reacționat pe Facebook cu privire la ceea ce se întâmplă, a venit momentul Înalt Prea Sfințitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, să comenteze acest scandal.

Preoții români din Ucraina sunt amenințați cu expulzarea.

ÎPS Teodosie spune că soldații nu au ce căuta în biserică, subliniind că românii i-au primit pe ucraineni cu mare căldură, ba chiar ”exagerată”.

Astfel, “E mare durere așa o nedreptate şi o nefirească comportare. Soldații să scoată preoții și creștinii din biserică nu s-a mai pomenit. Este ceva de neînchipuit.

Nu îmi vine să cred că e adevărat, pentru că n-au ce căuta soldații în biserică. Noi am primit pe ucraineni cu atâta căldură, poate exagerată căldură, ca și aşa sunt românii ospitalieri şi să primim o asemenea palmă?”, spune Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Răspunsul primit este neacceptat

În opinia sa, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a mai spus în emisiunea News Magazine de la Antena 3 că un asemenea răspuns este neacceptat. ÎPS a mai spus că ar trebui să ne rugăm pentru ca aceștia să primească înțelepciune și minte.

În plus, ÎPS Teodosie a mai declarat că este nevoie de dialog între șefii de stat.

În prezent, ”Un asemenea răspuns este de neacceptat. De aceea să ne rugăm să le dea Dumnezeu înțelepciune, minte, dar și la forurile înalte să apelăm ca între șefii de stat să existe un dialog și să se facă punți de legătură, de pace, de dragoste.

Trebuie să ne păstrăm limba și credința, iar Bucovina de Nord are cea mai curată limbă română din toată diaspora”, a mai precizat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Aşadar, Alina Ion, managerul Spitalului Sfântul Sava din Capitală, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că ”nu e normal să tăcem, să ne prefacem că problema nu există. Am ajutat Ucraina, imediat ce a fost atacată.

Am lăsat deoparte vechile neînțelegeri și am sărit în sprijinul cetățenilor ei, considerând, pe bună dreptate, că ei nu au nicio vină că politica de stat prigonește românii. Prea mult închidem ochii și ne prefacem că nu auzim. Românii din Ucraina au nevoie de preoții lor ortodocși și de slujbele acestora” este mesajul acesteia.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro