Avionul Air Algerie a pierdut rapid altitudine înainte de a se prăbuşi, afirmă un responsabil din cadrul investigaţiei

24

Avionul companiei Air Algerie, care s-a prăbușit săptămâna trecută în Mali, a pierdut rapid altitudine după ce a pătruns într-o furtună, izbind solul la numai câteva minute după ce a intrat în picaj de la altitudinea de zece mii de metri, relatează AFP, citându-l pe șeful celulei de criză înființate în Burkina Faso.

Potrivit acestuia, datele de pe radar arată că avionul a încercat să ocolească o zonă de furtună înainte de a reveni la ruta normală, dar în timpul acestei manevre aparatul a reintrat în ochiul furtunii. ‘Probabil pilotul a crezut că a trecut complet de respectiva zonă și a încercat să revină la traseul stabilit’, estimează oficialul citat, care precizează că pierderea bruscă în altitudine s-a produs în timpul efectuării acestei ultime manevre. El precizează că ultimul contact cu avionul a fost întregistrat la ora 01:47 GMT, când acesta zbura la zece mii de metri, iar impactul cu solul s-a produs, conform martorilor, la ora 01:50, deci numai trei minute mai târziu, fapt care indică un picaj abrupt.

Anterior și oficialii francezi au enunțat vremea nefavorabilă ca posibilă ipoteză a accidentului, în urma căruia și-au pierdut viața toți cei 112 pasageri, dintre care 54 sunt francezi, și 6 membri ai echipajului.

Avionul, de tipul McDonnell Douglas MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, efectua un zbor între Ouagadougou și Alger în noaptea de miercuri spre joi și s-a prăbușit pe teritoriul statului Mali, aproape de frontiera cu Bourkina Faso. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata