Cei mai spectaculoşi brazi de Crăciun – GALERIE FOTO

19

Rio de Janeiro (Brazilia)

Un uriaș brad de Crăciun, a cărui înălțime este egală cu a unui bloc de 28 de etaje, plutește pe apele lagunei Rodrigo de Freitas. Această construcție unică în lume cântărește peste două tone și este formată dintr-o structură metalică acoperită de ghirlande luminoase. Steaua din vârful acestui ‘brad’ are o înălțime de 4,5 metri.

Galeriile Lafayette, Paris (Franța)

Particularitatea acestui pom de Crăciun amplasat într-unul dintre cele mai elegante și renumite centre comerciale din Paris este poziția sa cu vârful în jos. Cu baza prinsă în vârful somptuoasei cupole, bradul încărcat de lumini poate fi văzut și admirat din toate părțile magazinului. Calificată chiar de realizatorii săi drept ‘monstruoasă’, această construcție are o lungime de 25 de metri și este decorată cu cristale mov și roz.

Trafalgar Square, Londra (Marea Britanie)

Luminile pomului de Crăciun din această piață londoneză se aprind în prima zi de joi a lunii decembrie. Tradiția datează din 1947, când orașul Oslo a oferit Londrei un brad enorm în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat Norvegiei de Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Bradul, de aproximativ 20 de metri, este adus în fiecare an tot din Norvegia și este folosit apoi pentru producerea de material săditor.

Puerta del Sol, Madrid (Spania)

Pomul de Crăciun din Puerta del Sol este alcătuit dintr-o structură metalică acoperită de LED-uri și are înălțimea unui bloc cu 12 etaje. Este realizat cu sprijinul financiar al Loteriei de Stat, iar becurile sale se aprind la sfârșitul lunii noiembrie. Bradul este amplasat la kilometrul zero al Madridului, locul în care numeroși spanioli întâmpină Noul An, înghițind câte un bob de strugure la fiecare din ultimele bătăi din vechiul an ale orologiului din piață.

National Christmas Tree, Washington D.C. (SUA)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata