UE va adăuga 15 nume de responsabili ruşi şi ucraineni proruşi pe lista sancţiunilor

15

Uniunea Europeană va adăuga 15 nume de responsabili ruși și ucraineni proruși la lista persoanelor sancționate până acum pe fondul crizei din Rusia, au declarat surse diplomatice.

Decizia a fost luată de ambasadorii celor 28 de state UE care s-au reunit la Bruxelles din cauza faptului că în situația din Ucraina nu a avut loc o „dezescaladare”, au indicat sursele citate.

Conform acestor surse, o înțelegere asupra extinderii listei de nume vizate de sancțiuni în așa-numita fază a doua exista încă de dinaintea reuniunii de la Geneva, dar ulterior demersul a fost stopat pentru a monitoriza implementarea acordului semnat cu acel prilej.

De asemenea, se pare că este examinată și posibilitatea de a include nume pe lista celor vizați de sancțiuni și pe alte baze juridice decât până acum, ceea ce ar putea însemna că vor fi avute în vedere și alte persoane decât cele care care dețin funcții publice sau în armată.

Printre cei vizați de sancțiunile UE se va afla, se pare, și vicepremierul rus Dmitri Kozak, care deja a fost anunțat pe lista celor sancționați de SUA. Sancțiunile ar urma să intre în vigoare după publicarea numelor în Jurnalul Oficial al UE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata