Uniunea Europeană le va permite americanilor vaccinați să viziteze Europa în această vară

Un oficial de rang înalt al Uniunii Europene a declarat duminică, că americanii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 ar trebui să poată călători în Europa până la vară, facilitând restricțiile de călătorie existente.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat pentru The New York Times că cei 27 de membri ai uniunii ar accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri care sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Agenția a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite State.

„Din câte văd, americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor”, a spus von der Leyen. „Acest lucru va permite libera circulație și călătoria către Uniunea Europeană”.
Nu a spus când se poate relua călătoria. UE a închis în mare măsură călătoriile neesențiale cu mai mult de un an în urmă.

Țările Uniunii Europene au convenit luna aceasta să lanseze abonamentele de călătorie COVID-19 care să permită persoanelor care au fost vaccinate împotriva bolii, recuperate de la o infecție sau au dat rezultate negative să călătorească mai ușor.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata