La mare, furtunile au adus mai multe alge pe plajele din România

Foto: capital.ro
28

Pe litoral, furtunile au adus la malul mării o cantitate mare de alge, spun autoritățile, care adaugă că doar în ultimele zile au adunat trei mii de tone de alge. Cantitatea este uriașă, mai spun autoritățile, având că o asemenea cantitate a fost strânsă pe tot parcursul lunii iulie.

 Autoritățile au strâns 3.000 de tone

În ultimele zile, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat că a colectat trei mii de tone de alge de pe plajele din România, subliniind că aceeași cantitate a fost adunată în luna iulie.

Astfel, “În minivacanţa de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării şi le-au adus la mal. În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge şi aceeaşi cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022. Pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfăşurare a acestor activităţi se desfăşoară numai noaptea fiind condiţionat de prezenţa turiştilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfăşura pe timpul zilei din motive de siguranţă”, se arată în comunicat.

În general, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral reaminteşte că, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa, gestionează plajele litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de kilometri, între localităţile Corbu şi Vama Veche, aparţinând de zece primării.

Începe programul “Litoralul pentru toţi”

Totodată, românii care nu au ajuns încă pe litoralul românesc o vor putea face la finalul lunii august, pentru că prețurile sunt cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon. Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță debutul programului “Litoralul pentru toţi”.

Concret,  începând cu data de 28 august, cei care ajung pe litoral pot plăti tarife care pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon.

Aşadar, „Programul social “Litoralul pentru toţi”, ajuns la ediţia cu numărul 41, începe în acest an pe data de 28 august şi durează până la finalul sezonului. În această perioadă, turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, preţurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon”, arată datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata