Au fost înregistrate aproape 4.000 de noi infectări cu Covid-19, într-o săptămână

62

Cazurile de COVID-19 au crescut îngrijorător în intervalul 20-26 iunie. Au fost înregistrate 3.974 de noi infectări, în acest sens, medicul Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă.

Astfel, medicul Adrian Marinescu a explicat că la Institutul Matei Balş sunt internate 100 de persoane cu COVID-19. Mai mult, medicul a subliniat că persoanele vulnerabile din România, ar trebui să fie foarte atente, deoarece cele două subvariante SARS-CoV-2 se transmit foarte repede şi pot duce în cazul lor la forme severe de boală.

De altfel, specialistul a spus că situația se poate schimba de la o zi la alta în rău.

„Este o creştere care se vede de câteva săptămâni încoace, discutam şi spuneam despre posibilitatea ca această convieţuire cu virusul să însemne şi o creştere a numărului de infecţii.

Din fericire, nu sunt multe cazuri severe, nu sunt pacienţi cu insuficienţă respiratorie, nu sunt situaţiile grele de dinainte, de la începutul pandemiei, când paturile de terapie intensivă erau toate ocupate, nu se întâmplă aşa, dar totuşi este o creştere şi cred că trebuie să existe prudenţă.

Ne uităm în jurul nostru şi vedem că destul de mulţi sunt infectaţi chiar dacă fac în general forme auto-limitante, chiar dacă nu au probleme majore, totuşi în continuare oamenii vulnerabili au un risc să prezinte şi complicaţii, deci aş fi atent cu privire la risc”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Autoritățile nu doresc să reintroducă măsuri restrictive

În contextul soci-politic, directorul medical al Institutului Matei Balş a spus că autoritățile nu doresc să reintroducă măsuri restrictive.

Aşadar, „Este absolut de înţeles pentru toată lumea că nu ne mai dorim măsuri restrictive, este adevărat că riscul cel mai mare este în spaţiul închis care este neaerisit, apropo de autobuz sau alt mijloc de transport şi în general locurile unde sunt mulţi oameni care interacţionează, şi aici este într-adevăr un risc şi masca ne-ar putea proteja într-o măsură mare. Persoanele vulnerabile ar trebui să fie atente în această perioadă pentru că au riscul să se infecteze atunci când interacţionează cu oamenii din jur şi acest risc va exista şi de acum încolo. Chiar dacă sunt în general cazuri uşoare, totuşi pot să ajungă şi la complicaţii.

Noi mergem cu varianta hibrid, şi patologie COVID şi non-COVID, dacă vorbim de COVID, în momentul de faţă avem aproximativ 100 de pacienţi internaţi, dar se poate ca de la o zi la alta numărul să crească semificativ, s-ar putea ca peste o săptămână să fie mai mulţi, este vorba despre persoane care au de obicei factori de risc şi pe care vrei să-i ai sub observaţie pentru că există riscul unei forme severe.

Eu cred că nu se va schimba această etapă de convieţuire chiar dacă vor fi probleme, vor fi creşteri, nu cred că vom mai vedea impactul din începutul de pandemie, cu spitale pline. Apropo de faptul că va veni sezonul rece, cei mici vor merge la şcoală, de aici riscul să crească mai mult acele infectări, faptul că bunicii sau părinţii cu probleme de sănătate vor ajunge să facă forme severe, acest risc există”, a completat Adrian Marinescu.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata