Avantajele și dezavantajele ofertelor de muncă cu cazare

9

Plecarea la muncă în străinătate vine întotdeauna și cu o ședere mai lungă într-o țară străină. Lucrătorii străini au nevoie de cazare pentru această perioadă. Majoritatea agențiilor de ocupare a forței de muncă oferă un apartament/cameră sau vă ajută să găsiți unul. În acest articol vei afla care sunt avantajele și dezavantajele ofertelor de muncă cu cazare.

Găsiți un loc de muncă pe europa.jobs!

Cum este descrisă cazarea, în oferta de muncă?

Pentru a cunoaște realitatea muncii în străinătate, ne vom uita la descrierile de cazare oferite de agențiile de ocupare a forței de muncă. Toate informațiile din tabelul de mai jos provin din ofertele de muncă postate pe europa.jobs.

Ceea ce putem observa este că informațiile despre cazare apar pe scurt (câteodată deloc). Pentru a obține mai multe informații, trebuie să vă informați din proprie inițiativă – întrebați despre condițiile de cazare în timpul conversației cu recrutorul sau angajatorul.

Care este costul cazării oferite de angajator?

Pentru unele profesii se oferă cazare gratuită. Acest lucru este legat de natura lucrării. Ca și exemple de persoane care pot beneficia de astfel de locuri de muncă cu cazare:

 

 • angajat al unui hotel, 
 • îngrijitor al unei persoane în vârstă
 • babysitter

Toate aceste persoane pot conta pe cazare gratuită. Aceasta este de obicei o cameră într-un hotel sau la domiciliul rezidentului.

Prețul cazării oferite de angajator variază în funcție de facilități și de standard. De asemenea, trebuie să luați în considerare tipul de cazare – dacă este un apartament sau o cameră într-un hotel pentru personal. Toate acestea afectează prețul chiriei lunare. Descrierile de mai sus arată că prețurile de cazare sunt cuprinse în intervalul 130-300 EUR/lună.

Merită să aflați înainte de plecare dacă cazarea este plătită integral sau doar pe jumătate acoperită de angajator/agenția de ocupare a forței de muncă. Uneori, angajatorul oferă gratuit un loc de cazare pentru câteva luni, iar după o anumită perioadă începe să taxeze.

În cele mai multe cazuri, accesul la internet și facturile la electricitate, apă și gaz sunt deja incluse în chiria lunară.

Avantajele și dezavantajele ofertelor de muncă cu cazare

Evident, alegerea între cazarea oferită și cazarea găsită pe cont propriu rămâne o chestiune individuală. Cu toate acestea, pentru a vă ajuta să luați o decizie, vă vom oferi avantajele și dezavantajele ofertelor de muncă cu cazare inclusă.

Avantaje:

 • fără stres legat de formalitățile de închiriere a unui apartament
 • mai puțin probabil să devină victimă a fraudei
 • certitudinea că veți avea un loc de locuit atunci când veți veni la muncă (uneori căutarea unui apartament pe cont propriu poate fi un proces lung și dificil)
 • Agențiile de ocupare a forței de muncă oferă adesea pachete de început cu cele mai necesare lucruri, cum ar fi perne, cearșafuri, prosoape. Datorită acestui lucru, nu trebuie să luați aceste lucruri de acasă
 • cazare situată aproape de locul de muncă, astfel încât să nu pierdeți timpul cu naveta
 • transport local gratuit (dacă locuiți puțin mai departe de locul de muncă) sau mijloace de transport oferite, cum ar fi bicicleta sau mașina

Dezavantaje:

 • uneori condițiile de cazare ne pot dezamăgi (sunt neîngrijite, prost echipate)
 • colegi de cameră – a trăi cu străini este întotdeauna o mare necunoscută. Putem întâlni oameni cu care vrem să fim prieteni sau oameni cu care nu ne înțelegem. Șansa de a întâlni oameni care fac zgomot, petrecere sau dezordine este uriașă.
 • cartierul – poate să nu ne placă. Locuințele angajaților pot fi situate într-un cartier periculos de la periferie.

Dacă confidențialitatea este importantă pentru dvs. – luați în considerare o ofertă de muncă cu cazare în camere single. Este important să aveți un loc unde să vă puteți odihni după o zi grea de muncă. Condițiile de cazare vor avea un impact mare asupra modului în care percepeți șederea în străinătate. Merită să aveți grijă de asta și să cereți orice detalii de la angajator înainte de a decide să plecați!

Consultați cele mai recente oferte de muncă cu cazare pe europa.jobs!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News