Acidul hialuronic – o moleculă esențială în lupta anti-aging

Care este secretul unui aspect neted al feței, al lipsei ridurilor și al volumului perfect? Răspunsul este simplu: genetica sau fillerele cu acid hialuronic. Dacă se ia în calcul faptul că factorul genetic va fi, la un moment dat, influențat de vârstă și de stilul de viață, atunci singura modalitate de rejuvenare, care nu ține cont de aceste aspecte, rămâne injectarea cu acid hialuronic. Această substanță prezentă în mod natural în organism este folosită la scară largă în industria cosmetică, fie în seruri și creme folosite zilnic în rutina de îngrijire, fie în fillere utilizate regulat în cabinetul medicului estetician. Dintre toate aceste produse, cea mai mare eficiență se observă în cazul fillerelor cu acid hialuronic, care oferă rezultate imediate.

Ce sunt fillerele cu acid hialuronic și cum diferă?

Fillerele cu acid hialuronic reprezintă o soluție temporară, concepută special pentru a reduce aspectul liniilor fine și ridurilor, dar și pentru umplerea anumitor zone care au nevoie de un plus de volum. Spre deosebire de alte fillere anti-aging, acidul hialuronic este o moleculă cheie, care îmbunătățește în mod natural capacitatea pielii de a reține apă, rezultând un ten hidratat, cu aspect luminos și plin de volum. Fillerele cu acid hialuronic pot fi utilizate la nivelul întregii fețe, dar și în zona gâtului și chiar a palmelor. Modul în care sunt formulate aceste produse influențează zonele în care sunt utilizate. De exemplu, Revolax SubQ, care are o vâscozitate mare, este un produs ideal pentru a fi injectat mai adânc în suprafața epidermei, pentru corectarea ridurilor severe sau pentru definirea pomeților ori a liniei maxilarului, în timp ce fillerele cu vâscozitate mai mică, precum Revolax Fine, se injectează superficial și funcționează perfect pentru liniile fine.

Care sunt avantajele folosirii de fillere cu acid hialuronic?

Injecțiile cu acid hialuronic aduc numeroase beneficii celor care optează pentru o astfel de procedură cosmetică, iar cele mai importante dintre acestea sunt:

  • stimulează producția naturală de colagen;
  • conferă volum;
  • conferă o textură netedă pielii;
  • hidratează în profunzime;
  • au efect de umplere a liniilor fine și ridurilor;
  • sunt sigure, având în vedere că acidul hialuronic se găsește natural în organism și nu este vorba despre introducerea unei substanțe străine;
  • rezultatele durează, în medie, 12-18 luni.

 

Ce se recomandă după injectarea cu acid hialuronic?

După o procedură cosmetică realizată cu fillere cu acid hialuronic, se recomandă aplicarea de comprese cu gheață în zona respectivă. De asemenea, trebuie consumată o cantitate suficientă de apă, iar consumul de alcool este interzis pentru 24 de ore de la efectuarea tratamentului. În plus, unii medici recomandă ca, timp de trei zile de la procedură, să se evite administrarea de medicamente pe bază de aspirină sau ibuprofen, deoarece aceste substanțe pot favoriza apariția vânătăilor.

Dacă scopul realizării unei proceduri estetice este umplerea zonelor lipsite de volum sau a ridurilor într-un mod cât mai natural, fillerele cu acid hialuronic reprezintă soluția perfectă. Având în vedere că acidul hialuronic este o componentă naturală a corpului uman, efectele adverse sunt extrem de rar întâlnite, iar întreaga procedură este sigură și lipsită de dureri. Celor care doresc să apeleze la injectarea cu acid hialuronic li se recomandă să meargă la medici specialiști cu experiență în efectuarea de astfel de proceduri cosmetice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata