Ciorba rădăuțeană, o ciorbă tradițională originară din regiunea românească Rădăuți, județul Suceava, a fost clasată pe locul 14 în topul celor mai bune ciorbe din lume, într-o listă realizată de Taste Atlas.
Cu un scor de 4,6 din 5, ciorba radauteana a reușit să asigure în scurt timp locul 12 pentru România, înainte de a coborî pe locul 14 la momentul redactării acestui articol.
„Ciorba Rădăuțeană este o ciorbă tradițională românească. Este făcută cu o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele sunt fierte la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba radauteana este apreciată în special pentru că este un leac pentru mahmureală și are proprietăți vindecătoare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, se arată pe site în descrierea supei.
Potrivit datelor publicate pe site-ul de specialitate, primul loc în clasament este ocupat de tonkotsu ramen (Japonia), urmat de zurek (Polonia) pe locul al doilea și de mercimek çorbası (Turcia) pe locul al treilea.
Clasamentul include și alte ciorbe românești care au reușit să impresioneze pasionații de gastronomie din întreaga lume: ciorba de pui pe locul 86, ciorba de burtă pe locul 70 și ciorba de fasole pe locul 69. T
Consumul este actualizat lunar pe baza evaluărilor utilizatorilor, motiv pentru care pot exista modificări în fiecare lună.
Sursa – www.romania-insider.com