Ce trebuie să știți atunci când alegeți o imprimantă de etichete

Selectarea corectă a unei imprimante de etichete, trebuie făcută având în vedere o serie de factori. Este obișnuit ca, în toate domeniile de activitate, fie că sunt spitale, fabrici, birouri, laboratoare sau magazine, aceștia să constate că imprimantele lor au devenit învechite și nu s-au putut adapta la procesele care s-au schimbat de-a lungul timpului. Au sisteme de etichetare care nu funcționează sau sunt excesiv de scumpe. Aceste companii consideră că imprimantele cu laser sau cu jet de cerneală nu sunt cele mai potrivite pentru ele, deoarece există atât probleme de calitate atunci când sunt utilizate ca imprimante de etichete, cât și din cauza costurilor foarte mari. De aceea, este recomandat ca aceste companii și entități să adopte utilizarea imprimantelor termice de etichete complete, fiind profitabile și benefice chiar și în acele momente în care volumul etichetării nu este prea mare. Unele dintre beneficiile acestora includ: mai mult confort în proces, opțiuni de comunicare adăugate, calitate de imprimare superioară, performanța superioară.

Există diferite tehnologii de imprimare

Imprimantele laser sunt concepute pentru a tipări documente, unde excelează. Acestea oferă un nivel ridicat de calitate, sunt rapide și au o cotă de piață mare datorită performanțelor lor bune. Dar chiar și cu viteza lor, imprimantele laser nu sunt o opțiune bună dacă vă gândiți să acoperiți un volum mare de imprimare a etichetelor, deoarece costul pe etichetă este prea scump.

Imprimantele cu jet de cerneală au multe dintre avantajele laserelor, dar și limitările lor, deși le depășesc cu un preț de achiziție mai mic. Cu toate acestea, costul inițial scăzut nu se aplică pe termen lung, deoarece schimbarea sau reumplerea cartușelor de cerneală face mai scumpă utilizarea. În plus, acestea nu se potrivesc cu calitatea laserelor și sunt incompatibile pentru imprimarea etichetelor din motive precum următoarele: când nivelul de cerneală din cartuș scade, imaginile par neclare și pot lăsa zone neterminate. Nu sunt utilizate pentru a imprima logo-uri sau documente cu imaginea mărcii.

Imprimantele termice funcționează utilizând căldură controlată pentru a obține imaginea pe hârtie. Nu se utilizează cerneală sau toner pentru imprimarea directă, ci doar căldură. Imprimarea prin transfer termic utilizează un proces prin care cerneala este transmisă pe hârtie mecanic. Este un sistem utilizat pentru etichete pe termen lung, pentru transport sau alte sarcini de ambalare.

Fiecare tehnologie este eficientă în anumite sarcini, dar este ineficientă în altele. Din acest motiv, trebuie să găsiți imprimanta care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. în ceea ce privește volumul de etichete, calitate și procese de lucru.

O analiză vă va permite să alegeți modelul cel mai potrivit în funcție de nevoile dvs., precum calitatea imprimării de care aveți nevoie, frecvența cu care intenționați să imprimați, simplitatea utilizării, cerințele în legătură cu utilizarea cititoarelor pentru coduri de bare sau costul total pe care îl va implica achiziția. Cu cât mai mulți factori sunt considerați dincolo de prețul inițial de achiziție, cu atât mai bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata