Cum alegi dintre doua oferte de job-uri. 4 ponturi utile pentru a lua cea mai buna decizie

Sa primesti doua oferte de joburi poate fi un lucru care sa iti dea satisfactie, dar totodata exista si o parte care, in cele mai multe dintre cazuri, devine coplesitoare: alegerea uneia dintre ele. Ambele oferte par la fel de tentante, asa ca ai vrea sa iei o decizie pe care sa nu o regreti. Solutia este sa faci o comparatie amanuntita, iar la final sa tragi linie si sa faci alegerea pe care o consideri ca fiind cea mai buna pentru tine. Iti spunem noi 4 ponturi utile, daca vrei sa stii cum alegi dintre doua oferte de joburi.

 

  • Retraieste experientele celor doua interviuri.

 

Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a alege dintre doua potentiale locuri de munca la care ai fost acceptata este sa iti amintesti experientele interviurilor. Trairile pe care le-ai avut inca de cand ai pasit in birou sunt criterii foarte bune de la care sa pornesti comparatia pe care o ai de facut. Este foarte bine sa-ti asculti si instinctul, de aceea gandeste-te cum te-ai simtit atunci cand ai stat de vorba cu superiorii sau poate chiar cu viitori colegi. Cum ti s-a parut spatiul in care ai fost invitata? Te-ai imagina mergand in acel loc minim 5 zile pe saptamana, ai putea sa petreci 8 ore pe zi in compania colectivului de acolo? Pentru a fi mai usor de evaluat raspusurile acestor intrebari, ofera note pentru fiecare experienta in parte.

 

  • Stabileste-ti prioritatile.

 

Cand ai de ales intre doua oferte de joburi, e esential sa iti cunosti obiectivele si sa iti stabilesti prioritatile. Ce anume te-ar motiva si te-ar face sa spui ca iti place ceea ce faci? Poate ca, la unul dintre cele doua locuri de munca ai ocupa o functie foarte buna, ai fi recompensat pe masura, dar ar trebui sa iti sacrifici mare parte din timpul liber, programul fiind foarte aglomerat. Pe de alta parte, poate ca la cea de-a doua companie vei regasi echilibrul perfect intre un orar de lucru flexibil si castiguri financiare considerabile. Daca stii sa alegi industriile profitabile, vei avea un salariu foarte bun, fara sa muncesti ore suplimentare. De exemplu, poti castiga venituri bune din videochat.

 

  • Contureaza profilul angajatorului perfect.

 

Atunci cand ai aplicat pentru cele doua joburi, angajatorul a pus in lumina anumite abilitati si competente pe care si le doreste de la viitorii sai angajati. Pentru ca ai trecut cu brio de interviu, este randul tau sa decizi daca o anumita companie este cea in care ai visat sa activezi. Astfel, contureaza profilul angajatorului perfect, notand detalii despre program, colegi, responsabilitati si salariu. Evaluandu-ti, mai apoi, aceste asteptari pe care ti le-ai setat, decide care dintre cele doua oferte de job se pliaza cel mai bine pe nevoile tale.

 

  • Cauta pareri despre cele doua companii

 

Inainte de a lua decizia finala, mai este un pas pe care il ai de parcurs. Cauta pareri despre cele doua companii pe Internet sau chiar printre cunoscutii tai. Experienta pe care ceilalti au avut-o vizavi de aceste locuri de munca ti-ar putea oferi cateva indicii despre cum anume se desfasoara lucrurile acolo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata