4 lucruri de reținut, dacă vrei să te apuci de alergat

Ai început noul an cu dorința de a face mișcare? Nu trebuie, neapărat, să te pregătești de sală, mai ales, dacă ai fost sedentar în ultima perioadă. Te poți menține în formă cu ajutorul unei activități mai ușoare, precum alergatul. Acest tip de sport se poate practica indiferent de vârstă, atâta timp cât adaptezi alergarea pentru propriul ritm. Mai mult, spre deosebire de alte exerciții fizice, alergatul poate fi practicat pe orice teren, de la parc, până la aleile din jurul blocului.

Pentru a te face această activitate așa cum trebuie, reține următoarele lucruri:

Alege un echipament potrivit

Dacă ești începător în tainele joggingului, află că nu ai neapărată nevoie de un echipament special de alergare. Totuși, hainele pe care le porți cât timp faci această mișcare trebuie să fie potrivite pentru o activitate fizică și adaptate în funcție de condițiile meteorologice. Te poți îmbrăca mai gros, indiferent de sezon, adăugând o jachetă sau un hanorac. Acestea pot fi date jos și legate în jurul taliei, atunci când te încălzești în timpul sesiunii de jogging.

Alege o pereche de pantaloni sport în care te simți confortabil și poartă un tricou simplu, din poliester. Spre deosebire de bumbac, poliesterul se usucă mai rapid, atunci când transpiri. Pentru a evita apariția bătăturilor și a rănilor de la nivelul călcâielor, poartă șosete din poliester în loc de unele din bumbac.

În afară de haine, încălțămintea sport joacă un rol esențial, pentru o alergare ca la carte. Deși ai crede că poți alerga în teniși, încălțăminte de stradă sau chiar papuci, optează pentru pantofi sport special concepuți pentru această activitate, precum Nike Vapormax. În acest fel, îți vei menține sănătatea picioarelor.

Citeste si:  5 elemente esențiale în decorul unui restaurant mic și primitor

Optează pentru accesoriile ideale!

Există câteva accesorii care te ajută, atunci când alergi, pornind de la cele pentru cap, precum șapca. Aceasta te protejează de soare, în timp ce o căciulă este indispensabilă pentru joggingul practicat iarna. Potriviți sunt și ochelarii de soare, accesorii de care ai nevoie atunci când alergi. Purtând ochelari, reușești să rămâi atent și concentrat, fără să fii afectat de soare. Vei găsi ochelari de soare special concepuți pentru alergare, care se potrivesc oricărei fizionomii, astfel încât să nu-ți cadă în timp ce alergi. Cele mai multe persoane care aleargă folosesc și un ceas inteligent, pentru a monitoriza progresul, sau telefonul, care le ajută să asculte muzică preferată. Mai mult, poți investi și într-o pereche de căști pentru alergare, pentru o fixare optimă.

Fă-ți timp să alergi!

Ai luat decizia să începi să alergi? Trebuie să ții cont de faptul că, la fel ca la orice sport, această activitate implică timp. Pe cât posibil, încearcă să nu găsești scuze pentru a scăpa de jogging. Chiar și 30 de minute pe zi sunt ideale pentru această activitate, care îți aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Desigur, poți face pauze de câte ori simți nevoia! Nu te îngrijora dacă nu poți să alergi la fel de mult în fiecare zi. Orice pas înseamnă progres!

Găsește motive pentru a alerga

În comparație cu sala de fitness, la care ești obligat să plătești un abonament lunar, pentru jogging nu ai nevoie decât de voință și de câteva motive întemeiate, ca să nu renunți. De aceea, de fiecare dată când te gândești să abandonezi, ține cont de faptul că alergatul favorizează procesul de pierdere în greutate, te menține în formă, indiferent de vârstă și îți oferă un plus de energie.

Indiferent dacă vrei să slăbești sau doar să faci mișcare, alergatul îți aduce beneficii incontestabile. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de jogging!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner