Senatorul Cătălin Voicu a fost internat în spital, acuzând probleme cardiace

Senatorul Cătălin Voicu a fost internat, în noaptea de marţi (23 martie 2010) spre miercuri, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a acuzat un puseu de tensiune.

El a fost internat la secţia cardiologie, urmând ca în cursul zilei de miercuri medicii să-i facă analize amănunţite. Comisia juridică a dat, marţi, un punct de vedere favorabil arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, până la ora 14,00, la care este programată şedinţa de plen, raportul să fie introdus de către Biroul Permanent pe ordinea de zi.

Plenul Senatului urmează să se pronunţe miercuri în legătură cu solicitarea procurorilor privind arestarea preventivă a senatorului Cătălin Voicu, care este acuzat de mai multe infracţiuni. Cătălin Voicu a contestat autenticitatea stenogramelor apărute în presă, susţinând că frazele sale au fost scoase din context, că i s-au atribuit termeni în engleză, limbă pe care nu o cunoaşte. El a admis însă că a discutat cu cei doi judecători ale căror nume apar în transcrieri.

Potrivit DNA, în sarcina lui Cătălin Voicu au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Acesta este primul caz în care DNA solicită încuviinţarea arestării unui parlamentar aflat în exerciţiul funcţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata