147 de familii vor primi peste 550.000 de lei din partea Guvernului

Miercuri 10 aprilie, Guvernul României a adoptat o hotărâre ce prevede acordarea în caz de urgență a unor ajutoare în sumă de 550.200 de lei pentru a veni în sprijinul a 147 de familii și persoane singure ce se află în situații delicate cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate sau alte cauze care conduc la pericol de excluziune socială.

22 de familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Vâlcea, Vrancea, Teleorman și municipiul București vor primi 104.400 lei. Suma se va acorda în caz de locuințe sau secțiuni de gospodărie ce au fost folosite pentru mult timp și au fost afectate de incendii.

Conform acestei Hotărâri, 24.000 de lei se vor duce către 5 familii și persoane singure din Caraș-Severin, Argeș, Vâlcea și Neamț, ce au locuințele grav afectate de ploi foarte abundende și alunecări de teren. Alți 421.800 lei se vor aloca pentru 120 de familii și persoane singure din Argeș, Bihor, Bacău, Buzău, Botoșani,  Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, care se află în dificultate sau au dat piept cu situații speciale în urma unor probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la pericolul de excluziune socială.

Costurile acestor ajutoare în caz de urgență sunt suportate de către bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiției Sociale și se oferă doar pe baza unor anchete sociale ale agenților pentru plăți și inspecție socială teritorială.

Guvernul a luat decizia ca aceste ajutoate să fie oferite înainte de venirea Paștelui.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata